Tollaslabda

2022.10.26. 13:01

Négy pécsi tollaslabdázott az ifjúsági világbajnokságon

Sz. Zs.

Fotó: Fehér Gábor

A pandémia miatt három kimaradt esztendő után rendeztek újra világbajnokságot az U19-es korosztály számára tollaslabdában. A spanyolországi Santanderben 38 nemzet legjobb fiataljai között lépett pályára a magyar ifiválogatott is – a 11 fős küldöttségben négy pécsi versenyzővel. A Multi Alarm SE színeit Hart Petra, Szabó Zsófi, Horváth Csanád és Tóth Kristóf képviselte. 

A magyarok a csapatversenyben Japánnal, Ukrajnával és Egyiptommal kerültek egy csoportba, és a svájci rendszerű lebonyolítás szerint egy győzelemmel (ezt Egyiptom ellen aratták, 5:0 arányban), illetve két vereséggel (Magyarország–Japán 0:5, Ukrajna–Magyarország 3:2) a 3. helyről, 14:17-es szettaránnyal várhatták az alsóházi folytatást. A helyosztókon Srí Lanka és Észtország egyaránt 3:1, Peru pedig 3:2 arányban legyőzte válogatottunkat, amely így összesítésben a 24. helyet szerezte meg. 

Az egyéni versenyekben eddig Hart Petra egy ír lányt győzött le 2:0-ra, Tóth Kristóf pedig egy finn fiú fölött diadalmaskodott 2:1-re, így mindketten továbbjutottak. A vb egyéni és párosküzdelmei e hét végéig folytatódnak.

 

Címkék#tollaslabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában