Sporttudományos konferencia

2022.10.28. 14:58

Nem a tesisek a legaktívabb tanárok az iskolán kívül

Sz. ZS.

Forrás: Shutterstock

A sportélet és egészségre nevelés széles körét felölelő sporttudományos konferenciát tartott a PTE Egészségtudományi Kara pénteken. A Cserepka baptista sportiskolában elhangzott előadásokat az online térben is nyomon követhették az érdeklődők.

Az egyetem 22 kutatója, gyakorló iskoláinak edző-tanára, illetve a vendégelőadók a versenysport, az egészségnevelés, a sortpszichológia, az edzéselmélet, valamint a sportolók táplálkozása, a szteroidhasználat átfogó témáiból merített, jó és rossz gyakorlatokat is bemutatva az oktatásban és a sportban.

Nagy közérdeklődésre számot tartó téma volt a covid-járvány hatása a diákok mentális egészségére, illetve a tanárok egészségmagatartásának vizsgálata. Utóbbi kapcsán kiderítve, hogy a pedagógusok az átlagnál kevesebbet dohányoznak és többet sportolnak átlagnál; külön érdekességként pedig, hogy az iskolán kívüli testmozgásban nem is a testnevelők, hanem a humán és reál tárgyakat oktatók jeleskednek leginkább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában