Labdarúgás

2022.10.01. 09:27

Nincs mese, nyerniük kell – a hetedik forduló beharangozója

Túlnyomórészt háromesélyes mérkőzések következnek az AutóCity Volkswagen Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság 7. fordulójában. A nagyok közül a Mohács pihenhet, a PVSK csapatára kemény feladat vár, de a Pécsvárad átgázolhat az újoncon.

Móga Richárd

Fotó: Korponai Tamás

Október 1., szombat, 15.00 
Komló–PTE PEAC II. 

Egészen elképesztő formában van Nagy Gábor alakulata, s könnyen lehet, hogy ezt a sorozatot majd tovább nyújtja, ugyanis a PTE PEAC második számú csapatát látják vendégül. A komló brigád még a PVSK ellen hullajtott pontokat, de azt leszámítva átgázolt a mezőnyön. A pécsi klubnak csupán egy győzelme van ez idáig, igaz, feleannyi mérkőzés van Molnár Gábor legénysége mögött. Mindenesetre a legutóbbi magabiztos győzelem lendületet adhat a vendégcsapatnak, így a Komló nem veheti félvállról a szombati összecsapást. 

Pécsvárad–Nagykozár 

Biztatóan kezdte az idényt Sütő Szabolcs együttese, újoncként azonnal pontot szerzett a Bóly ellen, azonban az elmúlt három találkozón tizenkétszer kapitulált. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy más célokért küzdő ellenfelekkel kellett megmérkőzniük, ráadásul a Villány, a Mohács és a PVSK is jobb játékerőt képvisel. A sorsolás tehát nem volt túl baráti, sőt, maradt még nagy vad. A Pécsvárad elszenvedte idénybeli első vereségét múlt héten a Bóly vendégeként, de két párharcra elegendő helyzetet puskázott el Varga László gárdája, így egész biztosan maradt hiányérzet a játékosokban és a szurkolókban egyaránt. Itt a lehetőség javítani, várhatóan ismét kinyílik majd a gólcsap, ezt pedig leginkább a Nagykozár bánhatja. 

PVSK–Lovászhetény 

Nem titok, a házigazda az aranyéremért küzd az idei kiírásban, azonban négy pontot már elveszített. Egy meccsel ugyan kevesebbet játszott a klub, mint a listavezető Mohács, de Kvanduk János brigádja jelenleg hétpontos előnyét őrzi a pécsiekkel szemben. Nehezítő körülmények közé tartozik, hogy az előző fordulóban a PVSK vezetőedzőjét, Mink Olivért kiállították, így a tréner ezúttal nem ülhet a kispadra. Egy szituációt kérdőjelezett meg Villányban, majd a játékvezető egy olyan mondatot is elcsípett, ami nem nyerte el tetszését. Mindenesetre a Lovászhetény sincs könnyű helyzetben, ugyanis sérüléshullám sújtja a csapatot, így Bíró Ferencnek kicsi a merítési lehetősége, de a bevetésre kész labdarúgók is képesek lehetnek meghúzogatni az oroszlán bajszát. 

Mink Olivér, a PVSK vezetőedzője: – A Lovászhetény már évek óta egy masszív csapat itt a ligában, ráadásul bármikor képesek megnehezíteni a nagyok dolgát. Nagyon komolyan vesszük őket! Két erős együttes ellen már pontokat vesztettünk, de többet nagyon nem szabad hullajtanunk. Úgy vagyunk vele, hogy muszáj lesz nyernünk, ennek érdekében pedig meg is fogunk tenni mindent. 

Bíró Ferenc, a Lovászhetény vezetőedzője: – Mindenféleképpen egy rangadóról beszélhetünk. Tudjuk, hogy a Vasútnak komoly céljai vannak, de nagyon karakteres csapatom van, és bízom benne, hogy az eddigi eredményeink, amiket elértünk, azok nem véletlenek voltak. Természetesen nyerni szeretnénk, jó passzban vagyunk, elég sok gólt rúgunk, és a védekezésünk is összeállt. Ami talán hátráltathat minket, hogy kevés létszámmal tudok dolgozni, mert sok sérültünk van.

 


Október 2., vasárnap, 15.00 
Kétújfalu–Bóly 

Nagy kérdés, hogy sikerült-e a bólyi labdarúgócsapatnak kijózanodnia az örömmámorból, hiszen a hétvégén igencsak nagy skalpot gyűjtöttek. Hátrányból fordítva, a hajrában nyerték meg a Pécsvárad elleni összecsapást, s ezzel megszerezve szezonbeli második győzelmüket. Ha ez nem ad erőt Keibl Ede alakulatának, akkor semmi. Ráadásul ezúttal talán nincs szükség ekkora bravúrra, ugyanis a sereghajtó Kétújfalu vendégeként lépnek majd pályára, akik egy pontot gyűjtöttek ez idáig. Érdekesség, hogy jelen állás szerint mindkét csapat négy gólt szerzett – igaz, kevesebb meccs van a bólyi brigád mögött –, azonban a házigazda már harminc alkalommal kapitulált, míg Dósa Tamás csak négyet. 

Siklós–Szederkény 

Két hasonló erősségű, a középmezőnyben tanyázó klubok csatája következik. Ha tippelnünk kellene, talán a vendégcsapat győzelmét várnánk, hiszen van kihez nyúlnia Kovács Zoltánnak, de a hazai pálya előnye, illetve a szurkolók buzdítása nagyot lökhet a siklósi alakulaton, így igazi háromesélyes párharcra van kilátás. 

Sellye–Szentlőrinc II. 

Meccsről meccsre nagyot küzdenek a Szentlőrinc fiataljai. A Komló ellen is jól mozgott az együttes, főleg úgy, hogy az eddigi legfiatalabb Szentlőrinc II. lépett pályára, hiszen 18,3 év volt az átlagéletkor. A házigazda meglepetésre három pontot gyűjtött eddig, pedig a támadószekció nem teljesít rosszul, azonban csupán három klub kapitulált többször. 

Szabadnapos lesz: Mohács, Villány. 
 

Megye I.
 

 1.Mohács660020–318
 2.Sport36-Komló651015–416
 3.PVSK532010–411
 4.Pécsvárad430119–69
 5.Lovászhetény530217–169
 6.Villány522110–68
 7.Bóly42114–47
 8.Szederkény520313–96
 9.Siklós62048–176
 10.PTE PEAC II.31118–84
 11.Sellye610514–163
 12.Nagykozár40132–131
 13.Szentlőrinc II.50143–211
 14.Kétújfalu60154–301

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában