Tenisz

2022.10.25. 19:01

Olyan tornán nyert Bartha Panna, amelyen korábban már Novak Djokovics is

Móga Richárd

Forrás: Hungarian Tennis

Igencsak eredményes időszakot hagyott maga mögött a PVTC teniszezője, Bartha Panna, ugyanis a pécsi Makár Sport és Wellness Központban párosban tornagyőzelmet ünnepelhetett a 4-es ITF junior versenyen, míg egyéniben másodikként végzett.

Az elmúlt héten Borsos Olivér előtt tisztelegtek többek között külföldi sportolók is, aki sokáig aktívan játszott, később pedig sportpszichológusként dolgozott az érdi női kézilabdázók mellett, és szintén tagja volt Balázs Attila stábjának. Huszonkilenc éves korában hunyt el, miután Rogán-Gaál Cecília és Szendrei Dániel esküvőjén súlyos balesetet szenvedett.

Korábban Magyarországon, egy hasonló szintű megmérettetésen vett részt többek között Medvegyev, Tsitsipas és Djokovic is. A tornán magas színvonalú küzdelmekből nem volt hiány, de a legeredményesebben Bartha Panna szerepelt, aki parádésan teljesít egész évben. Elég csak tornagyőzelmeire, wimbledoni szereplésére, vagy az első WTA pontjaira gondolni. Ezúttal egy osztrák játékossal verte végig a mezőnyt párosban, egyéniben pedig különösebb gond nélkül eljutott a fináléig, hiszen még csak szettet sem vesztett, azonban a döntőben honfitársa, Molnár Kitti jobb napot fogott ki.

– A pécsi verseny jó lehetőség volt a sok meccs játszására, ugyanis elkezdtem a felnőtt tornákon is indulni, és ott még nehezebb sok meccset játszani – nyilatkozata lapunknak Bartha Panna. – A megmérettetést élveztem és lazán vettem, azonban a döntőn kicsit fáradt voltam, mert előző éjszaka csináltam meg egy angol vizsgát, és későn tudtam csak lefeküdni, de ennek ellenére azt a meccset is élveztem.

Túl sok ideje nem maradt a tehetséges sportolónak a pihenésre, ugyanis szerdán kezdődik Székesfehérváron egy újabb torna, ahol egy erős mezőnyben kell helytállnia, méghozzá salakon.

Címkék#tenisz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában