Kosárlabda

2022.11.25. 14:30

A PVSK a tizedikre, az NKA a kilencedik győzelemre hajt

A PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata kemény meccsre számíthat szombaton az NB I. B. 11. fordulójában, ugyanakkor az NKA Pécsnek egy kötelező győzelmet kellene behúznia.

K. B.

Fotó: Laufer László

Rangadóra utazik a fővárosba a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata szombaton 17.00-ra. Ugyan a MAFC már kettővel több vereséget szenvedett, mint a Panthers, azaz összesen hármat, nem mehet biztosra a pécsi egylet. A 4. helyezett egészen biztos mindent megtesz majd a bravúrért.

– A mentalitásunk ugyanilyen lesz majd a MAFC ellen is, de azt gondolom, most nehezebb meccs jön – mondta Bíró Levente, a PVSK fiatal irányítója a klub honlapjának. – A szombati mérkőzésre taktikailag sokkal jobban kell majd felkészülnünk.

Az NKA Pécsnek könnyű dolga lehet, amely szintén szombaton játszik, 19.00-kor a TF-Budapestet fogadja. A fővárosiak kilencedikek hat vereséggel, s mindössze 4 győzelemmel. Nagy meglepetés lenne, ha sikerülne győztesként elhagynia Pécset.

– Leendő ellenfelünk futós, gyors kosárlabdát játszik, a mezőnyemberei kifejezetten veszélyesek, sőt, Anda Dávid érkezésével már van jó játékosuk a palánk alatt is – nyilatkozta Ivica Mavrenski, az NKA Pécs vezetőedzője az egyesület honlapjának. – Az biztos, hogy nekünk nem szabad a tabella által mutatott eredményekből, helyezésekből kiindulnunk! Jó csapat érkezik hozzánk, amelyet csak akkor tudunk legyőzni, ha kifogástalanul koncentrálunk és száz százalékos teljesítményt nyújtunk! Kulcsfontosságú lesz, hogy megállítsuk ellenfelünk gyorsindításait, és meg kell zavarnunk a pick and rolljait.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában