Tenisz

2022.11.24. 11:01

Egyéniben még tíz magyar teniszező érdekelt a nyolcaddöntőben

Móga Richárd

Néhány nap ugyan már eltelt a Hotel Makár Open-ITF Word Tennis Tour Juniors J5 nemzetközi korosztályos teniszversenyéből, amit november 22-27 közötti időpontban Pécsen tartanak, így közelebb kerültünk ahhoz, hogy kiderüljön, kik a legjobbak.

A küzdelmeken ugyebár 18 esztendős, illetve az alatti teniszezők mérhetik össze tudásukat. A selejtezőben egyébként a hölgyeknél és a fiúknál is egyaránt 32-es tábla volt, ahol a négy győztes a főtáblán találta magát. Igencsak színes mezőny gyűlt össze, ugyanis érkeztek játékosok Amerikából, Csehországból, Szlovákiából, Romániából, de még Lengyelországból is.

Az első versenynapon nagy meglepetésre búcsúzott a férfiaknál az első kiemelt, Győri Lóránt, aki szlovák ellenfele ellen maradt alul 2:6, 4:6 arányban. A PVTC tehetsége Bartha Panna ellentmondást nem tűrve továbbjutott, így várhatja a folytatást.

Korábban még kérdés volt, hogy miképp szerepel majd a párosban Grand Slam győztes magyar teniszező, Temesvári Andrea fia, Visontai Milán. A fiatal sportoló egy végletekig kiélezett, háromszettes összecsapáson kapott ki szlovák vetélytársától, így számára véget ért a verseny.

A fiúknál a nyolcaddöntőben négy magyar teniszező bizonyíthat, míg a hölgyeknél hatan küzdhetnek még, igaz, Kálmán Luca és Fenyves Gréta egymás ellen mérkőzik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában