Asztalitenisz

2022.11.29. 16:00

Kettős PEAC-kiütés, a Bányász nem bírt a Vulkánnal az Extraligában

Sz. Zs.

Fotó: Laufer László

Mindkét baranyai gárda hazai pályán folytatta bajnoki küzdelmeit az asztaliteniszezők férfi Extraligájában. A hétvégi kört a Hügiéne Komlói BSK nyitotta, még péntek este a mosonmagyaróvári CVSE Swietelsky Vulkán Fürdő gárdáját fogadta. És bár a korábbi listavezető elleni találkozó előtt Pintér Zoltán edző elsősorban Sabján Gergely kirobbanó formájára, illetve a hazai pálya előnyére alapozva meglepetés-eredményre számított, végül a vendégek zártak 8:2-es sikerrel. A komlói kvartettből egyedül Szita Márton húzta be saját egyéni meccsét, Kriston és Sanil fölött diadalmaskodva rögtön kettőt is, a többi egyéniben, illetve a párosokban végül a mosonmagyaróváriak kerekedtek felül. A tabellát ezzel együtt a Komló vezeti, igaz, eggyel kevesebb meccset jegyezve riválisánál.

A PTE-PEAC Kalo Méh gárdája korábbi nemzetközi kupaszereplése miatti halasztását is pótolva duplázott a hétvégén, ráadásul kettős kiütéses sikerrel: előbb a Diósgyőrt, majd másnap a Csákvárt is egyaránt 10:0-ra győzte le, egyaránt hazai környezetben. Az Orosz Gábor edző által vezetett Gerold Gábor, Demeter Gyárfás, Szántosi Dávid, Pető Zsolt, illetve a feljátszó Molnár Dávid ötös a két-két páros után valamennyi egyéni meccsét is – a tízből hetet ráadásul 3:0-al – hozva erősítette meg a tabella élmezőnyében elfoglalt pozícióját.

A férfi Extraliga élmezőnye: 1. Komló 19 pont (7 meccs), 2. Mosonmagyaróvár 18 (6 meccs), 3. PEAC 17 (7 meccs).

Következik (az idei utolsó előtti forduló): december 3., 11.00: Komló–Soltvadkert; dec. 10., 11.00: Mosonmagyaróvár–PEAC.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában