Labdarúgás

2022.11.02. 12:15

Pécsváradról indulva húzhatta magára a címeres mezt

H. L.

Fotó: Lang Róbert

Jól megtermett fiatalember Heil Máté, 18 éves, de már 195 centi magas, ami jól jön a Kaposvári Rákóczi védelmének, hol a pécsváradi srác focizik. Második éve tagja a somogyiak NB III.-as felnőtt csapatának. Nagyapja, Grubics Márton ajánlotta be barátjának, Nagy Tamásnak, a PMFC volt edzőjének, a Bene Ferenc Akadémia igazgatójának.

– Szerencsére hamar meglátták, hogy tehetséges, ezért leigazolták – mesélte a nagypapa. – Jövő nyáron érettségizik, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább.

Az előző idényben még inkább a korosztályos csapatnál számítottak a tehetség játékára, de idén már kilencszer volt kezdő a harmadosztályú felnőttben.

– Jól érzem magam Kaposváron, így egyelőre nincs ok a váltásra – mondta a fiú. – Célom az, hogy NB I.-es labdarúgó legyek, aztán talán egyszer egy külföldi szerződés is összejön.

Máté október végén bemutatkozott az U19-es magyar válogatottban, két előkészületi mérkőzésen lépett pályára. Az egyiken kezdőember volt, aztán a 62. percben lecserélték, a másikon a 69. percben szállt be.

Egyébként a Kaposvári Rákóczi az NB III. Nyugati-csoportban szerepel, 15 forduló után a 7. helyen áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában