Asztalitenisz

2023.01.16. 19:00

A pihenőn is ütnek: Két hónapos rezsi-szünet az asztaliteniszezőknél

Drasztikus választ adott a rezsiválságra az asztalitenisz-szövetség: két hónapra leállította összes csapatbajnokságát. A PEAC csarnokában is korlátozták az edzéseket, ám a csapat így is minden lehetőséget megragad a tréningezésre.

Szűcs Zsolt

Fotó: Löffler Péter

Az már nem újdonság, hogy az energiaárak országszerte számtalan létesítményt kényszerítettek működése korlátozására, sok esetben bezárására. Mivel több egyesület is jelezte, hogy emiatt akadozhat a felkészülése, a Magyar Asztalitenisz Szövetség generális megoldásként törölte az összes januári és februári csapatbajnokit, a pontvadászat csak március elején folytatódik.

Az extraligás küzdelmekben a PTE-PEAC Kalo Méh mindkét nemben érintett: újonc lánycsapata mellett a férfiak (a Celldömölk és a Hügiéne Komlói Bányász mögött) a bajnokság 3. helyén várják a tavaszt. Korántsem téli álomban ringva, teszi rögtön hozzá Orosz Gábor edző, annak ellenére sem, hogy a rezsiköltségek egekbe ugrása miatt ideiglenesen náluk is jócskán lecsökkent az edzésidő. A Szepessy utcai termet teljesen bezárták, a PTE műszaki karának csarnokában pedig az időkeretet szűkítették. Igyekeznek ezzel együtt élni, és minden lehetőséget megragadnak a külső, egyéni edzésekre is. Azt azonban nem titkolja a szakvezető, hogy a mégis folyamatosan tréningezni tudó együttesekkel szemben ez hátrányt jelent majd a márciusban újrainduló meccseken, és talán a végelszámolásban is. Ráadásul a nyáron serdülő- és ifi-Eb-t rendeznek, amelyre a tavaszi szereplése alapján kvalifikálhat a korosztályonkénti 4-4 legjobb játékos, a kevesebb edzéslehetőség pedig ezt is befolyásolhatja.

Az viszont már örömteli hírként mondja Orosz Gábor, hogy lányaik az előző év utolsó és az új esztendő első hetét is a serdülőválogatott edzőtáborában töltötték. A Nagy Judit, Nagy Rebeka testvérpár Ausztriában asztalhoz állt és csoportjából tovább is jutott egy rangos korosztályos nemzetközi versenyen, majd Judit egy újabb kör után búcsúzott a 16 között.

Visszakanyarodva az Extraligára: a bajnokság az új kiírás szerint március 11-én folytatódik. A pécsiek számára azonban egy héttel előbb, nekik ugyanis még pótolniuk kell egy ősszel elhalasztott korábbi mérkőzésüket is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában