Tenisz

2023.01.25. 19:00

Arannyal robbantott: még nem értek véget Bartha török kalandjai

Móga Richárd

Forrás: Bartha Panna

Minden várakozást felülmúlt a PVTC kiválósága, Bartha Panna szereplése a két török 15 ezer dolláros teniszversenyen. A fiatal pécsi lány megszerezte első tornagyőzelmét a profik között, ráadásul egy hét alatt két elődöntőn is bizonyíthatott Antalya városában.

A baranyai sportoló tavalyi teljesítményét látva sokan gondolhatták azt, hogy Törökországban bárkit képes lehet megszorongatni, azonban vélhetően kevesen hittek abban, hogy a 2023-as évet rögtön egy tornagyőzelemmel kezdi. Ráadásul igencsak sűrűre sikeredett a lebonyolítás, ugyanis az időjárási körülmény borította a tervezett menetrendet, így Bartha egy nap alatt nyert a negyeddöntőben és az elődöntőben is. Ez nem zavarta meg a pécsi teniszezőt, sőt, mentális erejéről is tanúbizonyságot tett élete első fináléjában a felnőttek között, hiszen szetthátrányból felállva aratott győzelmet az orosz Lodikova Daria ellen (6:2, 3:6, 3:6).

Sokáig nem úszhatott örömmámorban, ugyanis két nappal a sikere után már egy újabb török torna következett, ahol ismételten magas színvonalon teniszezett. Három vetélytársát nagy csatában legyűrte, de az elődöntőben semmi nem úgy alakult, ahogy azt Bartha eltervezte (6:0, 6:0), így az ukrán Soboleva Konstantinovna jutott be a döntőbe, amit később magabiztosan meg is nyert. Érdekesség, hogy Panna még a tornagyőzelmét megelőzően simán verte Sobolevat a legjobb négy között (6:3, 6:2), de ezúttal a fortuna elkerülte őt.

– Jól felkészülve érkeztem Törökországba, hiszen Pécs egykori teniszezői segítettek a pontjáték gyakorlásában, az edzőmmel pedig rengeteget dolgoztunk a lábmunkámon és a technikai elemeken. Bokszoltam és atléta edzéseket vettem részt, így egész jó önbizalommal léptem pályára a versenyen – nyilatkozta lapunknak Bartha.

A török kalandok itt még nem érnek véget számára, ugyanis tornagyőzelmének köszönhetően szabadkártyát kapott egy 25 ezer dolláros verseny főtáblájára, ami majd február 6-án kezdődik.

– Mint minden versenyemet, úgy ezt is szeretném megnyerni, de nagyon boldog lennék, ha már két meccset sikerülne behúzni – mesélt terveiről a pécsi tehetség.

 

Címkék#tenisz

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában