Sportlövés

2023.01.24. 16:00

Csonka még Eb-esélyes, Kassai nyert

Sz. Zs.

Forrás: MW

A hétvégén a tallinni Európa-bajnokságra kvalifikáló válogatók újabb két fordulóján mérték össze tudásukat a legjobb hazai sportlövők. A fővárosi #csakaHonvéd-kupán Csonka Zsófia is lőállásba lépett a 10 méteres női légpisztoly versenyszámban. Az első napon az alapverseny után összevont döntőket rendeztek a legjobb nyolc résztvevővel. A két legeredményesebb versenyző egy 16 pontig tartó külön csatában döntött az aranyérem sorsáról, amelyet Major Veronika (Keszthely és Csonka Zsófia (PSN Zrt. Sportiskola) vívott. Major 6–0-ra elhúzott, ám Csonka a végig izgalmas küzdelemben többször is egyenlített, végül Major győzött 16–14-re. Másnap nem rendeztek külön döntőt, az alapverseny jelentette a végeredményt is. Ezen Csonka, a szombatihoz hasonlóan 569 körrel a 3. helyen végzett.

Az eddigi négy válogató után, az év eleji KSI-s versenyeken elért 5. és 3. helyével együtt Csonka Zsófia Jákó Miriam és Major mögött a 3. helyen áll a hölgyek listáján, ám mögötte is szoros a mezőny; a három utazót január végén jelöli ki a szövetség.

Ugyanezen a versenyen a szintén PSN Zrt. Sportiskola színeiben induló Kassai Antónia az ifjúságiak között remekelt: a tavaly még a junioroknál elért győzelmét most az ifi légpisztoly 40 lövéses számban ismételte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában