Kosárlabda

2023.01.20. 10:30

Kész befogni az előtte álló Ceglédet a PINKK

A PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapata vívja az élvonalbeli bajnokság tizenhetedik fordulójának első találkozóját, méghozzá hazai terepen 16 órától az egyetlen győzelmet jegyző Cegléd ellen.

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Eddig sem volt könnyű helyzetben a PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapata, de azzal, hogy Zsivaljevics a lengyel sztárcsapathoz, a Arka Gdynia együtteséhez igazolt, még nehezebb helyzetbe került a sereghajtó, ugyanis légiós nélkül kell helytállnia a továbbiakban. 

Elsőre ijesztőnek hangzik mindez, de Kovács Dénes alakulata az ELTE BEAC otthonában azért bebizonyította, hogy magyar játékosokkal is képes remekül kosárlabdázni. Legalábbis a jegyzett pontokra nem lehetett panasz, hiszen negyven dobott pont egy játékrész alatt igencsak dicséretes, azonban a gyenge védekezés ezt alaposan beárnyékolja. 

A női élvonalbeli bajnokság tizenhetedik fordulójának nyitányán ennyi hiba nem fog beleférni, ha szeretné megszerezni első győzelmét a pécsi klub. Hazai környezetben, a csupán egy diadalt elérő Cegléd ellen erre minden esély meg is van, viszont a védekezést össze kell rakni, és elől is meg kellene ismételni a múltkori teljesítményt. 

Ősszel Cegléden a pesti gárda magabiztos sikert aratott (82–58), de azóta a PINKK nagy javuláson ment keresztül. Egy biztos: látva a tabellát, valamint elnézve a sereghajtó helyzetét, most adódik a legnagyobb esély arra, hogy a pécsi kosárlabdázók megszakítsák ezt a negatív szériát. 

– Bújhatnánk amögé, hogy csak magyar játékosokkal léptünk parkettre a BEAC elleni találkozónkon, de ez nem lehet mentség arra, amit védekezés címszóval produkáltunk – jelentette ki Kovács Dénes, a PINKK vezetőedzője. – Az a csapat, amely képes 40 pontot dobni egy félidőben, annak kutya kötelessége legalább meccsben maradni. Nekünk ez nem sikerült, mert a védekezésünk kritikán aluli volt. A feladat így pedig adott, hatalmas energiával, a védő oldalon kontrollálni kell a Cegléd elleni mérkőzést, és legalább olyan teljesítményt kell nyújtani támadó oldalon, mint abban a bizonyos félidőben. Kulcs lesz a két külföldi játékos limitálása, és hogy ne jöjjön „meglepő” teljesítmény a perememberektől. Ha ezeket sikeresen végrehajtjuk, akkor biztos vagyok benne, hogy győztesen hagyjuk el a pályát. 

Az állás (12 csapat): 1. Sopron Basket 15 győzelem/1 vereség, 2. Győr 14/1, 3 Diósgyőr 13/2, 4. NKA Universitas PEAC 13/3, 5. Szekszárd 12/5, 6. ELTE BEAC 7/9, 7. Csata 7/9, 8. Vasas Akadémia 5/10, 9. Szigetszentmiklós 4/11, 10. TFSE-MTK 4/12 11. Cegléd 1/15, 12. PINKK Pécsi 424 0/17. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában