Kosárlabda

2023.01.15. 13:01

Kovács Dénes: kénytelenek vagyunk részcélokat kitűzni magunk elé

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Voltak olyan periódusok, mikor a PINKK-Pécsi 424 női kosárlabdacsapata komoly ellenfélnek bizonyult az ELTE BEAC ellen, de végül kijött a két csapat közti különbség, így továbbra is nyeretlen a sereghajtó pécsi brigád.

Mészárosné Kovács Andrea, az ELTE vezetőedzője: – Gratulálok a PINKK-nek az első félidőben nyújtott teljesítményéhez, a 40 pontra nem lehetünk büszkék, bár az is tény, ritkán fordul elő, hogy ennyi pontot tudjunk dobni. Elsősorban egyéni hiányokat láttam védekezésben, nem annyira a csapatvédekezés okozott gondot. Számomra nem tűnt annyira fizikálisnak a találkozó, de ebben benne van az is, hogy mi a Sopron után jöttünk ebbe a mérkőzésbe. Szerettem volna, ha egy kicsit élesebbek vagyunk. Kitartást kívánok az ellenfelünknek, mert nagyon nehéz edzőnek, játékosnak így dolgozni. Bízunk abban, hogy egyéni játékos fejlődések terén ebből a helyzetből a magyar kosárlabda tud profitálni. Gratulálok a csapatomnak, látjuk a hiányosságokat, ezeken igyekszünk javítani.

Kovács Dénes, a PINKK vezetőedzője: – Fizikális mérkőzés volt, ez nekünk nem fekszik. A helyzetünket nehezíti, hogy az utolsó légiósunk is távozott, színmagyar csapattal küzdöttünk, és valószínűleg így is fogjuk befejezni a bajnokságot. Így kénytelenek vagyunk részcélokat kitűzni magunk elé, a pozitív dolgokat erősíteni, a negatívokon pedig változtatni. Az első félidőben dobott 40 ponttal elégedett lehetek, ellentétben a kapott 65-tel. A lányok hozzáállásával nincs probléma, a koncentrációnkkal viszont igen, ezen feltétlenül szeretnénk javítani a jövőben.

Angyal Barbara, az ELTE játékosa: – Örülök, hogy egy újabb győzelmet tudtunk behúzni. Az első félidőben kapott sok pont nem volt jó, de jó, hogy a harmadik negyedben megmutattuk, tudunk jobban is védekezni. Készülünk tovább, fontos meccsek jönnek!

Vincze Nikolett, a PINKK játékosa: – Gratulálok a BEAC-nak, fizikális mérkőzés volt. Védekezésben rosszul teljesítettünk, támadásban sem sikerült kihasználni az előnyeinket, így nem tudtunk meccsben maradni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában