Hepp Kupa

2023.01.18. 12:00

Máris jön az első nagy rangadó: összecsap az NKA Pécs és a PVSK-Veolia

K. B.

Fotó: Löffler Péter

Csúnya pofont kapott december 10-én az NKA Pécs otthonában a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata, hiszen az NB I. B-s bajnokit 83–58-ra nyerték a hazaiak. Meg is rengette a Pantherst a vereség, hiszen azt követően állt fel Juhász Olivér a padról. Ma 19 órától viszont itt a lehetőség a visszavágásra, méghozzá az oroszlánbarlangban, hiszen a Hepp Kupa nyolcaddöntőjében ismét megütközik egymással a két pécsi együttes. 

Ugyan nem ez a sorozat a legfontosabb a két klub számára, illetve nem is bír akkora presztízzsel, azonban az egymás elleni meccset egészen biztos, hogy nem veszik majd félvállról a játékosok, ráadásul a Vasút minden egyes kosárlabdázója bizonyítani akarja, hogy csak egy kisiklást láthatott tőlük a bajnoki összecsapáson a közönség. Másfelől azt is láthatjuk majd, hogy Szrecsko Szekulovics irányítása mellett mennyit tudott előrébb lépni a Panthers, még ha nem is perdöntő a mostani meccs eredménye. 

A szurkolók számára az is jó hír, hogy a decemberi nagy érdeklődés hatására most kinyitja a csarnokot az NKA Pécs, s így még többen férnek be, s figyelhetik majd a két gárda csatáját. A PVSK-nak egész biztosan szüksége lesz arra, hogy most a lehető legtöbb rajongója támogassa – összesen 400 vendégszimpatizáns számára biztosítanak belépőt –, hiszen Meleg Gergőék nem fogják könnyen feladni a hazai pályát, s ebben a sorozatban is szeretnének minél messzebbre eljutni. Emellett a következő, április 2-i bajnoki előtt nagy fegyvertény lehet egy mostani siker. 

A Nagykőrös–Váráshely- és a Tiszaújváros–Jászberény-meccs tegnap lapzártánk után ért véget. 

Korábbi eredmények: TF-Budapest–Vasas Akadémia 67–91, Dávid Kornél KA–Győr 67–68, Budafok–MAFC 102–112. 

További párosítás (01. 18., 20.15): Fót–Óbuda, BKG Príma Akadémia (Szigetszentmiklós)–Pénzügyőr SE.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában