Labdarúgás

2023.02.22. 16:01

Másik várból lődöz tovább a gólérzékeny labdarúgó

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Ahogy az elmúlt években, úgy az elmúlt hónapokban is ritkán telt el úgy forduló, hogy a gólszerzők között nem lehetett látni Havasi nevét, így az sem meglepő, hogy olvasóink bizalmat szavaztak neki az ősz válogatottjába. Húsz gólt szerzett az idei bajnokságban a Pécsvárad színeiben, tavaly pedig ötvennégy alkalommal zörgette meg az ellenfelek kapuját. Mint ismert, akkor az utolsó összecsapáson dőlt el a bajnoki cím sorsa, a végkimenetelt ismerve pedig nem is meglepő (Pécsvárad–PTE PEAC 1–2), hogy maradt benne hiányérzet.

– A második hely miatt mindenképpen. Nagyon szerettük volna megnyerni a bajnokságot, de sajnos nem sikerült – nyilatkozta lapunknak Havasi. – A gólokat illetően viszont nincs hiányérzetem. Hálás vagyok a pécsváradi csapatnak, hogy ennyi gólhoz segítettek hozzá, köszönhetően többek között annak is, hogy extra képességű játékosok vettek körül. Nagyon jó érzés ennyi gólt leírva látni, büszkeséggel tölt el.

A PMFC-ben pallérozódó spíler nem csak találataival csalt mosolyt a szurkolók arcára, hanem pazar megmozdulásaival is. Elég csak a novemberi Pécsvárad–PVSK összecsapásra gondolni, mikoris egy kiváló helyzetfelismerést követően félpályáról átemelte a labdát a sokat látott Pogacsics Krisztiánon. Ezeket a klasszis megoldásokat a folytatásban már csak a tolnai foci szerelmesei láthatják testközelből.

– Úgy éreztem, hogy szükségem van egy kihívásra, és amit felvázoltak Dunaföldváron az tökéletesen passzolt az elképzelésemhez – mesélte a rutinos labdarúgó. – Nem titok, nyártól az NB III.-ban szeretnénk szerepelni. Sok volt csapattársam és barátom focizik Földváron, így örülök, hogy újra velük játszhatok egy csapatban. Nem mehetek el amellett sem, hogy olyan ajánlatot kaptam, amire nem lehetett nemet mondani.

Mindenesetre Havasi jelenleg hétgólos előnnyel vezeti az AutóCity Volkswagen Baranya Megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság góllövő listáját a komlói Tóth Adrián előtt, de a tízgólos siklósi csatár, Wiesner Szabolcs is begyújthatja a rakétákat. De még így is könnyen megeshet, hogy az új kaland után néző labdarúgó, aki már felkészülési találkozón bemutatkozott új klubjában, a dobogón zárja majd a szezont.

Tétmeccsen majd március 5-én, a Dombóvár elleni rangadón öltheti magára először a dunaföldvári mezgarnitúrát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában