Kosárlabda

2023.02.17. 13:26

Nem bízzák a szerencsére, elviszik a tehetséget a győzelemig (galéria)

Átadták a dr. Hepp Ferenc Rehabilitációs és Regenerációs Központot, amivel a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémia infrastruktúrája gyarapodott, ahol a legkorszerűbb eszközökkel kezelhetik a sportolókat.

K. B.

Fotó: Löffler Péter

Elkészült nagyjából másfél év alatt bruttó 1 milliárd 212 millió forintból a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémia mellett a dr. Hepp Ferenc Központ, ahol a legmodernebb felszerelésekkel segíthetik a sportolók feltöltődését, gyógyulását.

– Ez a történet, amit most van módunk megtekinteni és folytatni a rehabilitációs központ felavatásával, 2018-ban kezdődött, amikor Rátgéber és miniszter elnök úr úgy döntött, jöjjön létre a Nemzeti Kosárlabda Akadémia, amely azóta rendkívül sikeresen működik – fejezte ki örömét a beruházás miatt Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. – Ez egy kitűnő példa arra, hogyan kell a magyar sportot a lehető legmagasabb tudományos és szakmai szintre emelni.

Hozzátette, ez nem csak az akadémia, de az egész Dél-Dunántúl sportjára pozitív hatással lehet, és kell is lennie.

Fotós: Löffler Péter

– Látványos a fejlődés, ami a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémián zajlik – jelentette ki már Szalay Ferenc, a Magyar Kosárlabdázók Orszáos Szövetségének elnöke. – Biztos vagyok abban, hogy ez rengeteg ember munkája. Nagyon köszönöm, az akadémiának, hogy olyan emberek dolgoznak itt, akik eddig is nagyon sokat tettek a sportágért, s ezek után is megtehetik itt. A tudomány világa nem nélkülözhető a sportban sem, csak akkor lehet magas szinten maradni, ha minden eszközt kihasznál. Ha nem teszi lemarad, és veszélyezteti a sportolót.

A felszerelésben van hiperbárikus kamra, felsőkategóriás 4D kardiológiai ultrahang, s egyéb közel félmilliárd forintból beszerzett eszköz.

Fotós: Löffler Péter

– A tehetséges az, aki többet tud, mint amennyit tanult – fejtette ki Rátgéber László, az akadémia vezetője és névadója, aki mindenkinek köszönetet mondott, aki részt vett bármilyen módon az intézmény létrejöttében. – Ám de a szakmai irányítás nélkül ez nem más, mint szerencsejáték. Feltesszük a tehetséget a pirosra, és szorítunk, hogy jó helyen álljon meg a golyó. A szakmai irányítás az, ami megtervezi, navigálja, sikerre viszi azt a folyamatot, ami a tehetséget eljuttatja a győzelemhez. Mi edzőnk, hordozói vagyunk ennek, de a diagnosztika és a fiziológia tudománya nélkül sokszor csak téblábolnánk. E helyen megadatott nekünk, hogy a gyerekeinket végig vigyük a győzelemig, élni is fogunk ezzel a lehetőséggel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában