Röplabda

2023.03.28. 18:01

A megbeszélt taktika tartásával, valamint az erős szervákkal szép sikert jegyeztek

Móga Richárd

Forrás: hunvolley.info

Az első körben berúgta az alsóházi-rájátszás ajtaját a PTE-PEAC női röplabdacsapata, ami nem is csoda, hiszen Horváth Alexandra együttese ezt a hatost figyelembe véve elsőként végzett az alapszakasz során, ráadásul szombaton is könnyed pécsi győzelem született.

A Röpisuli Sportegyesület lehet a legnagyobb kihívója Horváth Alexandra együttesének, főleg úgy, hogy könnyed 3–0-ás sikerrel kezdett az ajkai klub.  Na meg a két alakulat összecsapásán ősszel nem volt kérdés, akkor a veszprémi brigád magabiztos diadalt aratott idegenben (0:3), februárban viszont kétszettes hátrányból állt fel a PEAC, köszönhetően többek között a hálónál végzett remekléseknek. Így tehát erre a két találkozóra visszagondolva, plusz az alapszakasz végeredményét látva, hogy csupán két pont választotta el egymástól a két gárdát, kiélezett, fordulatos párharcra lehetett számítani.

Ennek ellenére az első felvonásban elmaradt az izgalom. A házigazda valósággal átgázolt riválisán. A második etap már sokkal kiegyenlített játékot hozott, de a döntő pillanatokban pontosabb és higgadt maradt a pécsi csapat. Ez még inkább elvette a tartalékosan felálló Röpisuli kedvét, így a vártnál hamarabb véget ért a párharc.

PTE-PEAC–Röpisuli Sportegyesület 3:0 (25–14, 26–24, 25–16)

Női röplabda NB II. Nyugat alsóházi rájátszás. második forduló. Pécs. Vezette: Kiss N., Kiss Z. PTE-PEAC: Hoffmann K., Hoffmann H., Orning, Husznai, Hegyi, Szvath. Cserék: Zhorela, Habling, Cacov, Kőhegyi, Molnár A., Oletics, Szabó R. Vezetőedző: Horváth Alexandra. Röpisuli: Feri-Náray, Horváth M., Szabó K., Katona-Berzsenyi, Nemeshanyi, Marton. Cserék: Halla, Rózsa. Vezetőedző: Varga Péter.

Horváth Alexandra, a PEAC vezetőedzője: – Az erős szerváinknak és a héten megbeszélt taktika tartásával sikerült az egész mérkőzést uralnunk. Büszke vagyok a lányokra, hogy ilyen lelkes, motivált és taktikus játékkal sikerült ellenfelünk fölé emelkedni. Edzünk tovább keményen, hiszen a következő héten is erős ellenféllel játszunk.

Ez következik (04. 02.): Emericus SE–PTE-PEAC (18.00).

Címkék#röplabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában