Sportlövés

2023.03.13. 18:00

Csonka-bronz a csapat-Eb-n, európai kvóta egyéniben

Sz. Zs.

Forrás: MW

Bronzérmes lett a Major Veronika, Csonka Zsófia (PSN Zrt. Sportiskola), Jákó Miriam összeállítású magyar hármas női 10 méter légpisztoly csapatban a tallinni légfegyveres Eb-n, miután 16–6-ra győzött a német trió ellen. A magyarok 8-0-ra elhúztak, igaz, a német 8-6-ra felzárkóztak, de Győrik Csaba edző jókor kért időt, és a folytatásban a németek már nem tudtak pontokat szerezni.

Csonka Zsófia így örült a helyszínen az éremnek: – Én meghoztam az izgalmakat az elején, Veronika és Miriam pedig a tízeseket. Szerencsére ez jókedvre is derített bennünket, aztán én is becsatlakoztam a tízesek gyűjtésébe.

Emellett a 10 méter női légpisztoly egyéniben – az egész mezőnyt zavaró rossz fényviszonyok közepette – Csonka Zsófia 572 körrel (95, 93, 97, 97, 95, 95) a 12. lett és kvótát szerzett a nyári Európa Játékokra. A pécsi versenyző elmondta, hogy a verseny első fél órájában a szeme összes izmát arra hangolta, hogy lássa a táblát, de még utána is rengeteg komplikációt okoztak neki a fényviszonyok. Emiatt nem tudta elkapni a ritmust, neki a verseny a 22. lövésnél kezdődött. – Mindent leküzdöttem, amit le lehetett, nem vagyok elégedetlen, bár az ötkarikás indulási jog jobban érdekelt volna, mint az EJ-kvóta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában