Asztalitenisz

2023.03.10. 14:30

Újra a gázra léptek: a rezsiszünet után rajtol a pingpong Extraliga

Két hónapos energiatakarékossági kényszerszünetet követően a hétvégén folytatódik a csapatbajnokság az asztalitenisz Extraligában. Ahol a PEAC és a Komló is győzelmi esélyekkel várja ellenfeleit.

Sz. Zs.

Fotó: Laufer László

Az asztaliteniszezőket az átlagosnál is keményebben érintette a rezsiválság: olyan sok együttes jelezte, hogy korlátozásokra kényszerül saját edzőtermeiben, hogy a szövetség végül egy hosszas szünet beiktatásáról döntött. A hétvégén azonban újraindul a sorozat minden osztályban, így az Extraligában is, ahol a PTE-PEAC Kalo Méh mindkét nemben, a komlói Hügiéne Bt. pedig a férfimezőnyben érdekelt.

Utóbbiak történetük legjobb őszét maguk mögött tudva a 2. helyről várják a szombati (11.00) folytatást – ezúttal a 6. pozíciót elfoglaló győri csapatot, már csak a tabella alapján is újabb pontszerzési esélyekkel.

A PEAC férfigárdája számára a komlóiak mögötti jelenlegi 3. hely már nem ugyanekkora siker, hiszen az egyetemisták az utóbbi három év bajnokaiként lépnek asztalhoz, és éppen a megyei riválistól szenvedtek nem várt vereséget. Ám ahogyan Orosz Gábor edző fogalmaz, a pihenő náluk korántsem tétlenséggel telt, így nagyon reménykednek benne, hogy további vereségek nélkül jutnak majd a rájátszásba, ahol pedig „minden lehetséges”. A PEAC-hoz ugyancsak szombaton 11-kor a jelenlegi sereghajtó Szeged érkezik, így az első tavaszi sikerre valóban megvan minden esélye.

Az egyesület női kvartettje egy még őszről elhalasztott találkozóra utazik a fővárosba, ahol a világbajnok paralimpikon Szvitacs Alexával megerősített Győrrel néz majd farkasszemet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában