Röplabda

2023.04.04. 12:01

A fiúknak felemásan, de a lányoknak tökéletesen telt a hétvégéjük

Móga Richárd

Fotó: Koncz Marton

Megkezdődött a rájátszás a férfiaknál is, ahol a dobogós helyekért szállhat harcba a PTE-PEAC férfiröplabda-csapata. Nagy előnynek számított, hogy Szabó Tamás legénysége hazai terepen kezdhette meg a küzdelmeket, viszont a teljesítmény felemásra sikeredett.

Ahogy az alapszakasz során, úgy a felsőházban sem sikerült legyőzni a Kecskemétet, így a Gödöllő ellen lehetett vigasztalódni a játéknap utolsó párharcán. Azon az összecsapáson nem maradt túl sok nyitott kérdés, a pécsi klub félelmetes fokozatra kapcsolt, így még a harmadik szettben lévő megingás is belefért.

Eredmények: PTE-PEAC–Kecskemét 1:3 (23–25, 20–25, 25–23, 16–25), Gödöllő–PTE-PEAC 1:3 (21–25, 21–25, 25–20, 18–25).
A PEAC kerete: Storcz, Baranyi, Baumholczer, Várbiró, Kecskés, Takács B., Kerék, Gulyás, Gál M., Fischer, Ujhelyi, Oletics, Illés Á. Vezetőedző: Szabó Tamás.

Ez következik (04. 15.): Gödöllő–PEAC (12.00), PEAC–Kecskemét (14.00).

A PTE-PEAC női röplabdacsapata az alsóházi-rájátszásban volt érdekelt az Emericus vendégeként. Ebben a mezőnyben a meccset megelőzően még csak szettet sem vesztett ez a két együttes, így igencsak nagy csatára lehetett számítani.

Az izgalom ugyan elmaradt, de a pécsi győzelem nem. Ezzel immáron négypontos előnnyel vezeti a tabellát Horváth Alexandra alakulata.

Eredmény: Emericus–PEAC 0:3 (19–25,  19–25, 15–25).
A PEAC kerete: Zhorela, Kaufmann K., Szappanos, Hoffmann K., Cacov, Kőhegyi, Hoffmann H., Molnár A., Orning, Husznai, Szvath, Oletics, Szabó R. Vezetőedző: Horváth Alexandra.

Horváth Alexandra, a PEAC vezetőedzője: – Örülök a győzelemnek s annak, hogy ma mindenkinek tudtam játék lehetőséget adnom, akik meg is hálálták a bizalmat. Végig kézben tartottuk a meccset, s a héten gyakorolt elemeket meccsen is meg tudtuk valósítani. Büszke vagyok a lányokra, nagyon fegyelmezetten játszottak.

Ez következik (04. 16.): PEAC–SZoESE (15.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában