Úszás

2023.04.19. 16:15

A PSN is reagált a Kenderesit ért vádakra

Nem indul el az Országos Úszó Bajnokságon Kenderesi Tamás, a PSN olimpiai bronz- valamint Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes sportolója. Mint jelezte, sem a fizikai, sem a mentális állapota nem engedi, hogy a maximumot nyújtsa, utóbbi doppingvádak miatt van. Az olimpikon egyesülete is reagált a történtekre.

Forrás: MW

Íme a Pécsi Nonprofit Zrt. közleménye:

„A PSN Zrt. a ma induló Országos Úszó Bajnokságra figyelemmel tájékoztatja a közvéleményt, hogy kiemelt sportolója, Kenderesi Tamás a versenyen nem indul. Ennek oka egyrészt az úszó sérülése, másrészt az, hogy a Nemzeti Doppingellenes Szervezet vértranszfúzió alkalmazásával elkövetett doppingvétséggel vádolta meg a sportolót.

A vád több évvel ezelőtti vérminták kapcsán, egy matematikai modell alapján feltételez vérmanipulációt. Az úszó ún. biológiai útlevelében bizonyos eredményeket utólag atipikusnak minősítettek, holott azok korábban már több vizsgálaton is átestek és rendellenességet egyáltalán nem mutattak, vértranszfúzió gyanúja fel sem merült.

A PSN Zrt. természetesen teljes mellszélességgel kiáll Tamás mellett és támogatja őt az eljárás során a rendelkezésre álló információk és az ártatlanság vélelme okán.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában