Kosárlabda

2023.04.02. 20:06

Még a vér is folyt a PVSK és az NKA Pécs csatáján (Galéria, Videó)

Ha a városi rangadó kifejezésről beszélünk, valószínűleg valami olyasmi rajzolódik ki a szemünk előtt, mint a férfikosárlabda NB I. B. Piros-csoportjának 26. fordulójában lejátszott PVSK–NKA derbi, amit utóbbi nyert.

K. B.

Fotó: Löffler Péter

Ahogyan azt ígérték is mindkét pécsi csapat kosárlabdázói, nem vették félvállról az NB I. B. Piros-csoportjának záró meccsét még ha a tabellán már nem is változhatott. Nagy elánnal vetették bele magukat a játékba, s valóban megküzdöttek minden egyes akciónál, hogy bebizonyítsák, ők a jobbak. Ezt pedig a szurkolótáborok is meghálálták, s igazi katlanná változtatták a Szamosi Nándor Sportcsarnokot. 

Az is igaz azonban, hogy a nagy akarás mellett Kovács Péter gyorsan fault problémákkal küzdött, ami akár meghatározóvá válhatott volna a mérkőzés későbbi szakaszában. A mérkőzés ennek ellenére is az NKA Pécs kedve szerint alakult, hiszen egy 9–0-os rohanással nyitott, s gyakorlatilag ez a tízpontos különbség stabilizálódott is a folytatásban a nagy szünetig.

A harmadik negyedben aztán Halászék akarata áttörte a gátakat, s szép lassan elkezdett a Panthers felzárkózni riválisára miközben itt-ott elcsattant egy-két pofon a labdáért folyó harcban. Kovács Péter is eltalálta Tóth Norbert arcát miközben nyúlt a gazdátlan játékszerért. Így azonban az utolsó negyedre szinte elfogyott a különbség, legalábbis négyre olvadt.

Az is igaz, hogy a záró etapra már a Vasútnak is center problémái akadtak a faultok miatt. A csata végére már szó szerint folyt a vér, hiszen Halász orrából csöpögött a parkettre, miután visszakönyökölt neki Scherer. A játékvezetők némi tanácstalanság, illetve videózás után büntetőket is ítéltek. Ez a lökés kellett ahhoz is, hogy Harler bevágjon egy triplát, és hat perccel a mérkőzés vége előtt egyenlítsen. Ekkor viszont a vendégek még tudtak tempót váltani, s megnyerték a találkozót kilenc ponttal.

Annyit mondhatunk, ha szerencsénk van, ennek a párharcnak még lesznek következő felvonásai, méghozzá a rájátszás fináléjában.

PVSK-Veolia–NKA Pécs 82–91 (16–24, 22–22, 23–19, 21–26)
Férfi kosárlabda NB I. B., Piros-csoport, 26. forduló. Pécs, Szamosi Nándor Sportcsarnok, 500 néző. 
PVSK: HALÁSZ 7, Molnár M. 4, HARLER 25/6, TÓTH N. 9, Horti 13. Csere: Bíró O. 7/3, Németh A. 10/6, Antóni 7/6, Takács D., Bíró L. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics. 
NKA Pécs: Kerpel-Fronius 8, Kovács P. 2, Kollár 13/3, MELEG G. 18/3, DJORDJEVICS 24/3. Csere: Scherer 2, Lados 8, Meszlényi R. 4, Benke 10/3, Rátvay 2. Vezetőedző: Ivica Mavrenski.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában