Labdarúgás

2023.05.23. 11:42

A Szentlőrinc vendégségben, a Misleny itthon kezdheti el felmondani a leckét

A HR-Rent Kozármisleny itthon, a Szentlőrinc idegenben kezdi majd a labdarúgó NB II. kiesőjelöltjei, s az NB III.-as bajnokok közti osztályozós párharcot vasárnap 17.30-kor.

K. B.

Fotó: Laufer László

Az óriási hajrát követően az utolsó lépésnél megcsúszott a Kozármisleny, így ahelyett, hogy a nyugodt pihenőjét töltené, még tűkön ülve várta a kedd 11 órát, hogy kiderüljön kivel járja el az idényben az utolsó táncot. A Magyar Labdarúgó-szövetség titkos sorsolásán végül egy régi ismerőst kaptak partnernek, hiszen a Közép-csoport győztesével, az Iváncsával kell majd megütközniük Bartháéknak, hogy megtarthassák helyüket a második vonalban.

Az Iváncsa ezt az idényt nagyon erősen tolta végig, hiszen még a négy pont levonás sem húzta keresztbe az álmait, öt ponttal előzte meg a rivális Hódmezővásárhelyet. A piros-fehérek 27 győzelemmel, 2 döntetlennel és 5 vereséggel várják az osztályozót. Az előző idényben a kék-fehérek itthon 5–0-ra legyőzték őket, de a tavasszal 2–2-t játszottak velük, s persze azóta rengeteg dolog történt mindkét gárda háza táján. Többek között az Iváncsa a Ferencvárossal is elbánt a Magyar Kupában, s a végül döntőt játszó Budafoknak is méltó ellenfele volt.

A Szentlőrinc nehezebb helyzetből várta az NB II. zárófordulóját, mint a megyei rivális, de reménykedhetett abban, hogy még eléri az automatikus bennmaradást érő helyet a Kazincbarcikánál, s a győzelemmel, mint utóbb kiderült, el is érte volna. Vendéglátója azonban kegyetlenül kihasznált egy szabadrúgást, s szinte kapura lövést sem engedélyezett a piros-feketéknek, így számukra is maradt a pótvizsga.

A lőrinciek vizsgabiztosa a Keleti-csoport nyertese, a veretlen bajnok BVSC-Zugló lesz. A fővárosiak 32 meccset nyertek az idényben, s mindössze hat alkalommal ikszeltek, így 102 pontot gyűjtve érkeztek meg az osztályozókra. Mondhatni, talán a legnehezebb ellenfelet kapta a Szentlőrinci csapat a végelszámolásra.

A harmadik párharcnak is valamilyen formában van baranyai kötődése, hiszen a Nyíregyházát az idény elején még Szentlőrincen dolgozó Fekete Tivadar vezényli majd csatába az NB II.-es tagságért a Nyugati-győztes Veszprém ellen.

Az NB III.-as bajnokok közül kettő hazai pályán kezdhet, a BVSC és a Veszprém várja vasárnap saját erődjében a másodosztály határán egyensúlyozókat, míg a Kozármisleny előbb hazai pályán játszik majd az Iváncsával, s a végső döntést idegenben kell majd meghoznia.

Ha a két mékőzés eredménye döntetlen lesz, akkor előbb kétszer tizenöt perc hosszabbítás jön, s ha ott sem születik döntés, akkor jöhetnek majd a tizenegyesek. Az idegenben szerzett gól nem számít, s mint az előbbiekből kiderül, az alacsonyabb osztályokban szereplő csapatoknak nem kedvez külön a lebonyolítási rendszer.

Az osztályozók párosítása: BVSC-Zugló–Szentlőrinc, HR-Rent Kozármisleny–Iváncsa KSE, Veszprém–Nyíregyháza Spartacus.

Az odavágókat május 28-án, 17.30-tól játsszák, a visszavágókra június 4-én, 17 órától kerül majd sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában