Futsal

2023.05.23. 14:20

Karnyújtásnyira az álom: fennállásuk legnagyobb sikerét könyvelhetik el

Móga Richárd

Forrás: József Hári

Fotó: PTE PEAC

Fennállása legnagyobb sikerét könyvelheti el a PTE-PEAC futsalcsapata, amennyiben az utolsó fordulóban kedvezően alakulnak a dolgok. Ráadásul a hőn áhított bajnoki-cím az élvonalba való feljutást is eredményezné.

Talán senki nem gondolta volna az idény kezdetén, hogy egyetlen fordulóval a 2022/23-as szezon vége előtt arról lehet még beszélni, hogy a PTE-PEAC futsalcsapata feljuthat az élvonalba.

A pécsi klub az alapszakaszban a legtöbbször az ötödik, illetve a hatodik helyen tanyázott, de végül nagy hajrának köszönhetően negyedikként várta a felsőházi-rájátszást. Ezzel három pontot vihetett Élő Tibor legénysége az új kávéházba, de ami ennél is többet érhetett, hogy a szezon során sikerült olyan skalpokat begyűjteni, amiből bőven lehet építkezni.

A rájátszás felénél, mikoris a TFSE hazai terepen legyőzte a baranyai gárdát, úgy tűnt, hogy szertefoszlik az álom, de egy olyan félelmetes széria következett, hogy karnyújtásnyira került a bajnoki-címtől a PEAC.

Legutóbb a komoly játékerőt képviselő MAD Dogs ellen aratott győzelmet a pécsi együttes idegenben, legfőbb riválisa pedig alulmaradt a Nagykanizsa vendégeként, így az utolsó körben egy diadal aranyérmet, na meg élvonalbeli tagságot érne.

MAD Dogs Futsal–PTE PEAC-B Build&Trade 3–7 (1–4)

Férfi Futsal NB II., Nyugati-csoport, Felső-ház, kilencedik forduló. Vezette: Zimonyi (Urgyán, Moldván). MAD Dogs: Wittner – Fishcer, Gerebenics, Cseri, Balogh A. Cserék: Kenéz, Mester, Maszárik, Kaszás, Horváth L., Deményi. Vezetőedző: Ughy Márk. PEAC: Molnár M. – Tóth M., Koronics, Bartal, Vénosz. Cserék: Wilkesz, Bálint G., Molnár Cs., Forró, Koller. Vezetőedző: Élő Tibor.

Gólszerzők: Bartal (2. – öngól), Maszárik (39.), Fischer (40.), illetve Tóth M. (12., 23., 29.), Bartal (12., 29.), Koller (14.), Molnár Cs. (19.).

Bartal Bence, a PEAC csapatkapitánya: – Álmoskásan kezdtük a találkozót, aztán tíz perc után sikerült felpörögnünk, így jöttek a találatok is. Érezni a csapaton, hogy egybe vagyunk. A kiélezett találkozókon jó a védekezésünk, és mindig van 2-3 kiemelkedő teljesítmény. Jövő héten jöhet az utolsó mérkőzés: nem szeretnék sokat mondani róla, csak annyit, hogy jöjjenek ki minél többen, hiszen nyolc éve várok, várunk arra, amit hétfőn este összejöhet.

Ez következik (05. 29.): PEAC–Nagykanizsa (18.30).

Címkék#peac#futsal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában