Kosárlabda

2023.05.23. 21:16

Kegyetlen nagyot küzdött a Panthers, elvette a pályaelőnyt az NKA-tól (Galéria)

Megnyerte a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata az NKA Pécs elleni döntő harmadik meccsét, így pénteken eldőlhet, ki lesz az NB I. B. Piros-csoportjának bajnoka, s így melyik csapat megy az élvonalba.

K. B.

Fotó: Löffler Péter

Bizonyították már a 0. percben is a kosárlabdázás istenei, hogy szeretnek táncolni a sportág pécsi szerelmeseinek idegszálain. A mérkőzés ugyanis némi közjátékkal kezdődött, mert miután felálltak a játékosok a feldobáshoz, s megvolt a gyászszünet is a pécsi kosárlabdázás kiemelkedő alakjára Gyenge Andrásra emlékezve, a játékvezetők jelezték, hogy még öt perccel csúszik a start. Technikai probléma akadt az elektronikus jegyzőkönyvvel.

A találkozó aztán egy villámgyors Harler ziccerrel kezdődött, majd Molnár húzott egyet faultal együtt, s ezzel megadta a Vasút az alaphangot a harmadik összecsapásnak. Ugyan ezt követően jött egy Kollár dupla, a vendégek teljesen elbizonytalanodhattak, amikor Horti előbb megnézte, hogy biztosan nem lépett-e rá a vonalra, majd beverte a hármast. Nem is csoda, hogy az első perctől talpon voltak a Panthers szurkolói. Ivica Mavrenskinek 2 perc után időt is kellett kérnie, mert már tízzel mentek ekkor a vendégek. Meleg Gergő óriási zsákolása rázta fel valamelyest a Kerpel-Fronius nélkül jó dobóhelyzetet nehezen találó akadémistákat.

A pörgős első perceket követően aztán jött az a gyilkos csata, ami eddig is jellemezte az idő nagy részében a két gárda egymás elleni meccseit. Szinte nem volt olyan dobás, amit a támadók kontakt nélkül el tudtak volna engedni. Ez viszont a PVSK-nak kedvezett, hiszen egy nyolc pontos előnyt végig tartani tudott, ami láthatóan egyre idegesebbé tette a hazai csapatot. Épp ezért tudta Antóni egy dobócsellel megugrasztani az első szünethez közeledve Meleg Gergőt, s így egy újabb személyi hibát gyűjtetni az ellenfél egyik legjobbjával.

A nagyszünet előtt aztán Horti ijesztett rá a vendég szurkolókra, amikor egy esést követően ugyan még felállt, s leszedte a lepattanót, de jelezte azonnal a játékvezetőknek, állítsák meg a játékot, mert nincs rendben a bal bokája. Jött is helyette Tóth Norbert, de másodpercekkel később már megnyugodva láthatták a rajongók, hogy a Panthers centere ismét játékra jelentkezik. Közben viszont a Rátgéber Akadémia csapatának kedvező rohanós játék alakult ki a pályán, s el is kezdtek felzárkózni. Djordjevics triplájával egészen egy pontra feljöttek a hazaiak 50 másodperccel a félidő vége előtt, Tóth kettese viszont még egy kicsit kozmetikázott a PVSK negyedén.

A fordulás után ismét Antóniéknál volt meg a lendület, s 7–2-es rohanással nyitottak az NKA teljes pályás letámadásával szemben. Az sem fogta ki a vendégek vitorlájából a szelet, hogy Horti begyűjtötte negyedik faultját, és le kellett cserélni, hiszen Halász sziporkázott. A PVSK irányítója nagyon elemében volt az egész meccsen, a pályán és azon kívül is igazi vezérként hajtotta a társait.

A záró tíz percben aztán Benkéék kapták el nagyon a fonalat, főleg a védekezésüknek köszönhetően, ami a Vasút játékosaiban feszítette pattanásig a húrt, s elkezdtek egymással is veszekedni, amikor újra egy pont volt a különbség. Ebből jöttek s aztán az újabb hibák, rossz passzok, Molnár viszont egy nagyon távoli triplával lehűtötte a kedélyeket. Az utolsó három percre úgy tűnt, a lelkesedés túlhajtott az NKA-t, és kényelmesen lezárhatja a meccset a Panthers, de a vendégek tudtak annyit hibázni, hogy 10 másodperccel a vége előtt ismét egy triplányira voltak az egalizálástól Meleg Gergőék. A center kritikus pillanatban szerezett labdát a vendég palánk alatt, amivel visszahozta a meccsbe csapatát, de az értékesített ziccer után Antóni mindkét büntetőjét bedobta, így nyolc másodperc volt vissza ötpontos különbségnél. Meleg még értékesített egy kétpontos, de ez csak a szűk vereséghez volt elég.

A Vasút elvette riválisától a pályaelőnyt, s pénteken 18 órás kezdéssel lezárhatja a döntőt hazai környezetben!

NKA Pécs–PVSK-Veolia 92–95 (22–30, 22–17, 17–21, 31–27)
Férfikosárlabda-NB I. B., Piros-csoport, döntő, 3. mérkőzés. NKA Aréna, 1300 néző. Vezette: Farkas G., Szilágyi B., Földesi.
NKA Pécs: LADOS 19, Kovács P., KOLLÁR 12/3, MELEG 10, DJORDJEVICS 21/12. Csere: Benke 13, Meszlényi 5, Rátvay B. 10, Scherer 2. Vezetőedző: Ivica Mavrenski.
PVSK: HALÁSZ 19/9, Molnár M. 11/3, HARLER 22/3, Bíró O. 8/3, HORTI 15/3. Csere: Tóth N. 4, Németh A. 2, ANTÓNI 14/9, Takács D. Vezetőedző: Szrecsko Szekulovics.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában