Küzdősport

2023.05.17. 18:11

Melis Bálint megvédte a címét, de a többi baranyai is sziporkázott a szorítóban

Móga Richárd

Forrás: Melis Bálint

Címvédőként szállt harcba Melis Bálint San Marinoban, a WMAC szövetség harcművészeti Európa-bajnokságon, de ez a teher egy cseppet sem zavarta a fiatal pécsi fiút. Azóta egy előrehozott érettségit is maga mögött tudhat, most pedig már gőzerővel készül a június eleji WAKO Kick-box Országos Bajnokságra.

Gondolhatnánk, hogy ha már eseménydús, örömteli pillanatokat élt meg a közelmúltban a PEAC kiválósága, akkor nem elégedetlenül kezdi meg az elmúlt hónapok összegzését, de egy sikerre éhes sportoló már csak ilyen.

– Az első félév jelentős Muaythai versenye sajnos nem az elvárásaim szerint alakult – nyilatkozta lapunknak Melis. – Időközben taktikát váltottunk, megpróbáljuk a rendszeresebb versenyzést, a legalább havi egy megmérettetést elérni. Ennek szellemében már húsvétkor sikerült megszereznem a kor- és súlycsoportomban az első helyet az Weiz Open Európa-kupán, ez pedig tökéletes alapnak szolgált a folytatásra.

Mindezek után jöhetett a próbatétel San Marinoban, ahol tavaly még egyedüliként tehette le a névjegyét Pécsről érkezve, az idei esztendőben viszont már öt csapattársa is szorítóba lépett. Az esemény nívóságát és színvonalát mi se mutatja jobban, minthogy tíz ország kilencszáz versenyzője nevezett, hogy különböző harcművészeti versenyszámokban összemérje tudását. A magyar küldöttséget öt klubból érkező, mindössze tizenkét harcos alkotta, akik mindvégig derekasan és eredményesen küzdöttek.

A pécsi színeket a PEAC három versenyzője, Bartucz Ricco, Melis Bálint és Peidl Balázs aranyéremmel, a Pécsváradi Spartacus támogatását is élvező Schwindli Hajnalka és Blazsekovics Mirkó ezüstéremmel, valamint a szintén PEAC-os Kórós Richárd bronzéremmel zárta a viadalt. Továbbá a Harkányból érkező Százuj Bence másodikként végzett.

– A verseny során sikerült ismeretlen sportolókkal összemérnem a tudásom, a felkészülések során gyakorolt technikai elemeket hasznosítani, kipróbálni versenykörülmények között. Ez biztosít a felkészülésem folytatásához megfelelő érzelmi és motivációs alapot – osztotta meg gondolatait Melis.

Az előrehozott érettségi kipipálva, most pedig jöhet az Országos Bajnokság, ahonnan aranyéremmel térne haza, és bebiztosítaná helyét az utánpótlás Európa-bajnokságra.

– Az első féléves versenyszezont június végén zárom Velencében, a Muaythai fesztiválon, majd jön a megérdemelt pihenés, nyaralás, aztán pedig augusztusban irány az edzőtábor – mesélt a közeljövőről Melis Bálint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában