Kosárlabda

2023.05.20. 09:00

Nincs idő a sebeket nyalogatni, most kell visszavágnia a Panthersnek

Súlyos vereséget szenvedett a PVSK-Veolia férfikosárlabda-csapata az NB I. B. Piros-csoportjának döntőjében az NKA Pécs otthonában. Antóniéknak azonban nincs idejük a sebeiket nyalogatni, szombaton 18 órakor hazai pályán vissza kell vágniuk a városi riválisnak, ha még akarnak valamit ettől a finálétól.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Rettentő nehéz helyzetbe került az NKA Pécs elleni finálé második félidejében a PVSK-Veolia gárdája, s nem csupán azért, mert az élvonalba jutás felé a városi rivális tette meg az első lépést. Igazi, demoralizáló vereséget szenvedett legnagyobb ellenfelénél, s ez akár az egész sorozatra kihathat. 

Ugyan akár még négy mérkőzésnyi esélye lehet Antóniéknak, hogy megváltoztassák a helyzetüket, a legnagyobb kérdés most, mennyire tudják maguk mögött hagyni az első találkozón történteket. Ráadásul ezt nagyon gyorsan kell megtenniük, hiszen ha a szombati mérkőzésen is alulmaradnak, nehéz elképzelni, hogy zsinórban három mérkőzést behúzzanak a sikerhez. 

A másik oldalon, Ivica Mavrenski legnagyobb feladatának is az tűnik, hogy a fejekben helyére tegye a szerdai sikert. A földön kell tartania a játékosait ahhoz, hogy ne érje őket kellemetlen meglepetés a Szamosi Nándor Sportcsarnokban, hiszen abban biztosak lehetünk, hogy a Panthers nem adta fel a párharcot, s mindent elkövet azért, hogy talpra álljon. 

Az is sokat változtathat a két csapat közti erőviszonyokon, ha az NKA keretébe visszakerül Kovács Péter, aki az elmúlt találkozókon sérülés miatt nem vehetett részt, hiszen az ő tapasztalata rengeteg segíthet, ha egy nehezebb időszakon kell átsegítenie a többieket. Persze ugyanígy, Halász Ákos felgyógyulása, s több pályán töltött ideje helyére teheti a Vasút támadójátékát. 

Abban szinte biztosak lehetünk, hogy Chase Harlert még egyszer nem fogják tudni így leradírozni az akadémisták a pályáról, de legalábbis meg fogja találni Szrecsko Szekulovics annak módját, hogyan oldja meg ezt a helyzetet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában