Kosárlabda

2023.05.15. 10:51

Nincs megállás: három távozó, három érkező a pécsi együttesnél

Móga Richárd

Fotó: Domotor Csaba

Nem vesztegetik az időt az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsaptának háza táján. Arról már korábban beszámoltunk portálunkon, hogy Kiss Virág és Wentzel Nóra is távozik, míg a válogatott Kiss Angelika a következő idényben már a pécsi együttest erősíti. Újabb fejlemények vannak, ugyanis már biztos, hogy Szücs Réka, Kaszás-Pap Regina és Ilina Selcova sem húz jövőre pécsi mezt. Ráadásul Simon Zsófia sem kezdi meg augusztusban a felkészülést, de nála nem kizárt, hogy a későbbiekben csatlakozzon a kerethez.

Kell idő mindezt feldolgozni, de érdemes felvenni a tempót a PEAC vezetőségével, ugyanis mindeközben három új játékost jelentett be az alakulat, ráadásul nem titok, hogy az új idegenlégiósokról is hírt közölnek majd a közeljövőben.

Érdemes tehát már tanulgatni a négyes és hármas poszton is bevethető 23 esztendős Mérész Beatrix nevét, aki tavaly belekóstolt a légiós életbe, Olaszországban a Basket Team Crema csapatát erősítette, 8,8 pont, 5,9 lepattanó volt az átlaga.

– Nagyon szimpatikus volt a koncepció és a tervek, amit Iványi Dalma, a Pécs másodedzője felvázolt nekem a klubbal kapcsolatban, úgyhogy már nagyon várom a szezont, és hogy augusztusban megkezdjük az alapozást – nyilatkozta a klub hivatalos oldalának az elszánt játékos. – Számomra mindenképpen cél, hogy a bajnokságban és a Magyar Kupában is a legjobb négy között legyünk, illetve az Európa kupában is minél tovább jussunk. Igyekszem a nyáron is már arra törekedni, hogy minél jobb formában legyek, és a maximumot tudjam majd kihozni magamból a szezon során, amivel majd segíthetem a csapatot minél jobb eredmények elérésében.

Virágból sem lesz hiány a 2023/24-es szezonban, hiszen soproni születésű és nevelésű 183 cm magas, 26 esztendős Weninger Virág is Pécsen folytatja. Nagy előny lehet, hogy két szezonon át Iványi Dalma kezei alatt is dolgozott.

– Nagy reményekkel tekintek a következő szezonra, szeretnék minél többet hozzá tenni a csapat sikereihez – vélekedett Weninger. – Nyáron a 3x3 válogatottal fogok együtt dolgozni, és amiben nagyon bízom, hogy sokat fog segíteni a fejlődésemben.

A szerb vonalat Nadia Smailbegovic erősíti tovább, aki örömmel fogadta Jovan Gorec hívó szavát. Az irányító hat éven át pallérozódott a Vasas Akadémia színeiben.

– Nagyon örülök, hogy megkaptam ezt a lehetőséget egy ilyen nagy klubban. Ezért dolgoztam minden nap és nagy céljaim vannak itt Pécsett. Remélem egy jó szezont tudunk játszani és nagy sikereket elérni együtt. Úgy tudom velem együtt jön még néhány új játékos, remélem nem kell sok idő ahhoz, hogy alkalmazkodjunk egymáshoz. Alig várom, hogy elkezdődjön a szezon! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában