Futsal

2023.05.30. 09:31

Valóra váltották az illúziót: bajnok lett a PTE-PEAC futsalcsapata

Móga Richárd

Fotó: Bálint Kornélia

Egy újabb hosszú, eseménydús, de mégis történelmi sikert hozó szezont tudhat maga mögött a PTE-PEAC futsalcsapata. Élő Tibor legénysége bizonyította, hogy a kitartás és a sok munka meghozza gyümölcsét, ennek köszönhetően pedig a pécsi klub elkönyvelhette fennállása legnagyobb diadalát.

Talán senki nem gondolta volna az idény kezdetén, hogy a véghajrában még arról lehet beszélni, hogy a baranyai együttes feljuthat az elsőosztályba. Főleg úgy, hogy az alapszakasz során a legtöbbször az ötödik, illetve a hatodik helyen tanyázott a csapat, de végül nagy hajrának köszönhetően negyedikként várta a felsőházi-rájátszást. Ezzel három pontot vihetett a PEAC az új kávéházba, de ami ennél is többet érhetett, hogy az idény során sikerült olyan skalpokat begyűjteni, amiből bőven lehet építkezni.

Ráadásul a vesztes meccsekből is erőt lehetett meríteni. Gondolhatunk itt az egyik legemlékezetesebbre, a Magyar Kupa találkozó második körére, mikoris egy magasabb osztálybéli ellenfél, az Aramis ellen is sikerült helytállni. Sőt, az utolsó pillanatban az egyenlítés is összejött. Más kérdés, hogy vitatott körülmények miatt a játékvezető nem adta meg a találatot (4–5).

Ezek mind erősebbé tették az alakulatot, pedig a rájátszás felénél, mikoris a TFSE hazai terepen legyőzte a baranyai gárdát, úgy tűnt, hogy szertefoszlik az álom, de egy olyan félelmetes széria következett, hogy karnyújtásnyira került a bajnoki-címtől a PEAC.

A parádés menetelésnek köszönhetően a pécsi brigád saját kezébe vehette a sorsát, ráadásul egy hazai ütközettel lehetett zárni, a felsőházi mezőny utolsó helyezettje ellen. Igaz, a Nagykanizsa is nagyot hajrázott, így nem lehetett félvállról venni az utolsó felvonást.

A drukkerek is érezték az összecsapás fontosságát, fergeteges hangulat uralkodott a Lauber Dezső Sportcsarnokban, és mindvégig hatodik emberként kiegészülve segítették kedvenceiket. A bizalmat pedig meg is hálálta a csapat: az első játékrészben Vénosz Soma vezényletével ötször mattolt a házigazda, a fordulást követően pedig a sokat látott Koller Krisztián is feliratkozott a gólszerzők közé, így független attól, hogy mit játszott a TFSE, aranyérmet ünnepelhetett a lefújást követően a PTE-PEAC.

PTE PEAC-B Build&Trade–Nagykanizsai Futsal Club 6–2 (5–1)

Férfi Futsal NB II., Nyugati-csoport, Felső-ház, tizedik forduló. Pécs. Vezette: Kovács G. (Apkó, Tiringer). PEAC: Molnár M. – Tóth M., Koronics, Bartal, Vénosz. Cserék: Wilkesz, Bálint G., Molnár Cs., Aszalós, Palvek, Forró, Koller. Vezetőedző: Élő Tibor. Nagykanizsa: Németh M. – Kollár, Schuller, Szőke, Gyurcsányi. Cserék: Bolla, Horváth E., Béli, Takács S., Millei.

Gólszerzők: Vénosz (4., 11., 20.), Palvek (16.), Molnár Cs. (19.), Koller (27.), illetve Millei (14., 35.).

A felsőház végeredménye: 1. PTE-PEAC 26 pont, 2. TFSE 22, 3. Haladás II. 16.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában