Ritmikus gimnasztika

2023.06.01. 11:01

Még magasabbra tették a lécet: közel kétszáz versenyző bizonyíthatott Mohácson

Móga Richárd

Forrás: Vörösvári Csenge/Plié Kupa

Két éve még arról számolhattunk be portálunkon, hogy hagyományteremtő céllal első alkalommal rendezik meg a Plié Kupa ritmikus gimnasztika versenyt. Nos, a vágyak teljesültek, ugyanis idén, május utolsó hétvégéjén immáron harmadik alkalommal is megrendezték a nagy népszerűségnek örvendő SH BAU- Plié Kupát, amelynek ezúttal a Mohács Városi Sportcsarnok adott otthont.

Az országos szintű ritmikus gimnasztika versenyen kilenc egyesület, közel 200 versenyzője mérte össze tudását egyetlen nap alatt. Érkeztek egyesületek a fővárosból és vonzáskörzetéből, Velencéről, Paksról, Kaposvárról és a szomszédos Pécsről is. A házigazda komlói és mohácsi csapat egyaránt jelen volt több mint 30 versenyzőjével.

Hazai dobogós eredmények:

1. hely: Hojcska Laura (2013), Borbély Lilla (2012), Varga Szofi (2012), Muk Réka (2008)

2. hely: Györei Zoé (2011), Flódung Cintia (2008), Krizsák Maja (2011)

3. hely: Illés Zoé (2012), Szilasi Dorka (2008), Varga Dorina (2011), Jancsarics Jázmin (2011)

– Örülök, hogy a tavalyi évhez hasonlóan egy nagyon színvonalas rendezvényt tudtunk lebonyolítani, ezúttal Mohácson – nyilatkozta portálunknak Vörösvári Csenge Dóra, a szakosztály vezetője. – Mindig öröm a lányoknak, ha hazai pályán versenyezhetnek, ami most különösen jól jött, hiszen ennél jobb felkészülési lehetőség nem is nagyon létezik. Sűrű az év vége: legközelebb Törökbálinton bizonyíthatunk az országos diákolimpián. Ezúton szeretném megköszönni az SH BAU Mérnöki KFT-nek a támogatásukat, illetve mindenkinek, aki bármilyen formában segített minket, hogy ez a rendezvény létrejöhessen. Ősszel folytatjuk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában