Vízilabda

2023.06.02. 20:30

Négy dolgot akartak megtanulni az angol vízilabdázók a pécsiektől

Móga Richárd

Forrás: Magyar Vízilabda Szövetség

A pécsi vízilabda szerelmesinek talán még ismerősen cseng Széll Gábor neve, aki éveken át erősítette a PVSK-Mecsek Füszért férfivízilabda-csapatát, de a 33 esztendős sportember az SVSE Baja együttesében is megfordult.

Kalandos útja Angliáig vezette, pontosabban Lewishambe, Délkelet-London egy területére, ahol vízilabda klubot alapított. Azzal a céllal hozta létre az egyesületet, hogy bármilyen korú és szintű gyerekeket bátorítsanak a vízi sportok élvezetére, és a sportág révén tovább fejlesszék vízi készségeiket.

Arra törekednek, hogy a sportágban kiegyensúlyozott, egészségtudatos sportolókat fejlesszenek ki, továbbá minden szintnek megfelelő foglalkozásokat kínáljanak.

Áprilisban Magyarországon tartózkodott, így akkor a baranyai edzőkkel egyeztetve élt a lehetőséggel, hogy az angol tehetségeket egy hétre Pécsre hozza.

– Egy hetet voltunk az Abay Nemes Oszkár Sportuszodában, ahol minden délután együtt edzhettek a srácok a pécsi csapattal – nyilatkozta portálunknak Széll Gábor. – A legfőbb cél az volt, hogy ezek a gyerekek megtanulják a magyar vízilabda csínját-bínját. Gondolok itt a víz alatt trükkökre, amiket a bíró nem lát, a test pozícionálására a vízben, a gyorsaságra, valamint a pályán való látásra. A pécsiek nagyon készségesek voltak, szeretettel vártak minket, mindenbe segítettek. Nagyon jó vendégfogadók voltak, hálásak vagyunk nekik!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában