Úszás

2023.07.09. 18:00

A fináléra elfáradt Hartmann a junior Eb-n

Kvanduk Bence

Második döntőjébe is bejutott, de ott nem tudott dobogó közeli időt úszni a PSN Zrt. - Pécsi Sportiskola sportolója, Hartmann Máté. A belgrádi junior Európa-bajnokságon korábban egy negyedik helyet begyűjtő tehetség a 800 méter gyorsúszás fináléjában a hetedik helyen csapott a célba. Közel 21 másodperccel maradt el az első helyezett bolgár sportolótól. Egyébkén 8:08.09-es ideje két másodperccel rosszabb volt az előző körben úszott idejénél is. Az első száz métert még egy percen belül úszta, de aztán minden további hossz esetében kicsúszott ebből az időintervallumból.

Emellett Hartman a 4x200-as váltóban is szerepelt, s segített az alakulatnak bejutni a döntőbe, de ott már nem ő ugrott a vízbe. Az ötödik legjobb idővel vívták ki helyüket a fináléban, ahol aztán már a pécsi sportoló nélkül a hetedik helyet érte el a Harsányi Mátyás, Kováts Alex, Balogh Levente, Kakuk Koppány kvartett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában