Kosárlabda

2023.07.08. 10:01

Az érem elúszott, de az előkelő ötödik hely még elcsíphető

Móga Richárd

A bravúr ugyan elmaradt a negyeddöntőben Olaszország ellen, így biztossá vált, hogy nem szerez érmet a magyar válogatott a konyai U18-as női Európa-bajnokságon, de az előkelő ötödik hely még így is elcsíphető.

Ötből három meccsét megnyerte a kontinensviadalon a magyar együttes, csupán a nyitányon Franciaország, valamint legutóbb az olasz csapat jelentett gondot. A folytatásban Lengyelország legjobbjait kellene elkapni, különben maradna a 7.-8. hely valamelyike.

Minden túlzás nélkül, minden mutató a magyar válogatott mellett szól, ugyanis szombati ellenfelünk csupán egyszer nyert az egész Európa-bajnokságon, ráadásul óriási pofonokat is kapott az elmúlt egy hétben. Tehát nagy meglepetés lenne, ha nem tudnánk sikerrel venni az akadályt.

Főleg úgy, hogy a csoportküzdelmek során a két alakulat egymás elleni ütközetén nem volt kérdés: akkor 79–40 arányban jobbnak bizonyultunk, de még nyolc éve is legyűrtük őket (46–41).

Persze nagy szükség lesz a 13 órakor kezdődő mérkőzésen az NKA Universitas PEAC női kosárlabdacsapatának fiataljára, Rátkai Eszterre, valamint a pécsi klub második számú csapatának feltörekvő tehetségére, Szakolczi Diánára is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában