Kosárlabda

2023.07.02. 11:01

Három pécsi kosárlabdázó is készül a Nemzetek Ligájának küzdelmeire

Móga Richárd

Forrás: wbasket.hu

Gőzerővel készül az U21/23-as 3x3-as magyar válogatott, mely a Nemzetek Ligájának küzdelmeire készül. A két keretet tekintve három baranyai érdekeltségű kosárlabdázó is lehetőséget kaphat. Az U21-eseknél a PINKK-Pécsi 424 csapatát erősítő Borbás Panni és Vincze Nikolett, míg a nagyobb korosztályban ugyancsak a PINKK kiválósága, Kovács Kitti.

Múlt héten kezdtük a közvetlen felkészülést – kezdte Süle Krisztián. – Tizenöt fővel dolgozunk, hét U21-es és nyolc U23-as játékos alkotja a keretet. A hétvégén lesz keretszűkítés, hiszen a korábbi évekhez hasonlóan az U21-es és az U23-as Nemetek Ligájába is 6-6 főt lehet nevezni.

A Nemzetek Ligájában U23-ban Görögország, Hollandia, Koszovó, Németország és Törökország lesznek a riválisok. Július 10. és 12. között Pristinában teljesíti az első mini-tornát a csapatunk, utána augusztus 1. és 3. között Szolnokon szerepel válogatottunk. U21-ben Olaszország, Szlovénia, Csehország, Görögország és Litvánia az ellenfelek. Itt szintén július 10. és 12. között lesz az első torna. Litvánia, egészen pontosan Panevėžys a házigazda. A második tornát pedig július 26. és 28. között rendezik a görögországi Volosban.

U21-es válogatott: Bacsó Zsófia, Borbás Panni, Dénes Anna, Horváth Boglárka, Rozmán Lilla, Vég-Dudás Anna és Vincze Nikolett.

U23-as válogatott: Frindt Nikolett, Kovács Kitti, Laufer Gabriella, Szirony Dorina, Tóth Franka, Tóth Orsi, Varga Eszter és Zsámár Lili.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában