Labdarúgás

2023.08.09. 12:03

Derbi jön a kupában: kisorsolták a MOL Magyar Kupa második körét

Szerda délelőtt a Magyar Labdarúgó-szövetség székházában tartották a MOL Magyar Kupa második körének sorsolását, ahol négy baranyai labdarúgócsapat várhatott ellenfélre. A Bóly hazai terepen, míg a Szentlőrinc idegenben vívhatja ki a továbbjutást. Továbbá vármegyei derbit is rendeznek majd a kupában, így egy baranyai biztosan sikerrel veszi a közelgő akadályt.

Móga Richárd

Fotó: Kiss Albert

Ahogy az első fordulóban, a másodikban is jobbára amatőrcsapatok alkotják a mezőnyt, hiszen az I. és II. osztály együttesei csak a harmadik körben csatlakoznak majd. A Magyar Labdarúgó Szövetség négy területi alapú csoportba sorolta a résztvevőket. Fontos kiemelni, hogy ebben a fordulóban nincs védettség, azaz bárkit bárkivel összesorsolhattak. Az első fordulóban összesen hat harmadosztályú csapat esett ki, négyet megyei osztályú ejtett ki, kettőt pedig NB III.-as, tehát az osztálykülönbség továbbra sem jelent sokat a kupasorozatban.

A nyitányon a baranyai klubok közül csak a tavalyi Vármegyei II.-es bajnok Ócsárd, valamint az egy osztállyal feljebb vitézkedő Siklós maradt alul. Sütő László legénysége hazai pályán a Dunaföldvár ellen volt tehetetlen (0–8), míg Bíró Ferenc újdonsült alakulata a Nagybajom vendégeként kapott ki (2–1).

A Bóly egy harmadosztályú ellenfelet, a Szekszárdot már legyűrte, ráadásul ismételten nagy feladat előtt áll Horváth Dávid brigádja, hiszen újból egy NB III.-as csapatot fogadn majd. A Nagykanizsa ellen kell megküzdeni, akik eddig az idei bajnoki pontvadászatban csupán két pontot gyűjtöttek, így van ok a bizakodásra.

A Szentlőrinc szerencsésnek mondhatja magát, ugyanis alacsonyabb osztálybéli ellenfelet kapott: a Csepel-Csep-Gól FC otthonában kellene kivívni a továbbjutást, így természetesen a bajnokságban még hibátlan baranyai klub számít esélyesebbnek.

A vármegyei szurkolók talán a Pécsváradon esedékes összecsapást várják a leginkább. Az NB III.-ban még veretlen PTE-PEAC lesz a Pécsvárad-Lovászhetény ellenfele, így a pályára lépő baranyai együttesek közül egy biztosan érdekelt lesz a következő fordulóban is, amit majd augusztus 28-án sorsolnak.

A párosításokat augusztus 26-án és augusztus 27-én rendezik majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában