Labdarúgás

2023.08.18. 16:01

Ez kemény lesz: jön a szezon második vármegyei rangadója a harmadosztályban

Rendhagyó módon szombaton lép pályára mindhárom baranyai labdarúgócsapat az NB III. Dél-Nyugati csoport negyedik fordulójában. A még győzelem nélkül álló Mohács 17.30-tól Nagykanizsán próbál szerencsét, ráadásul ezzel egyidőben kőkemény vármegyei rangadót rendeznek, ugyanis az éllovas Szentlőrinc a PTE-PEAC otthonában vendégeskedik.

Móga Richárd

Fotó: Kiss Albert

Még csak a negyedik fordulót rendezik meg a 2023/24-es NB III.-as bajnokságban, de már a második Baranya vármegyei rangadóra készülhetnek a drukkerek. Sőt, a Szentlőrinc pécsi vendégjátéka az egész forduló egyik legpikánsabbnak ígérkező találkozója. Tény, hogy a Ferencváros II.–MTK II. igencsak kitűnik. A PTE-PEAC volt a főszereplője az első idei vármegyei rangadónak, de akkor Mohácson nem esett találat. Nagy meglepetés lenne, ha ismét érintetlenek maradnának a kapuk, ugyanis Lőrinc Antal legénysége az előző körben megszerezte szezonbéli első győzelmét, ráadásul még mindig veretlen a mezőnyben, így a góllövés nem igazán okoz problémát. Na meg motivációért sem kell a szomszédba menni.

Ez hatványozottan igaz a listavezető Szentlőrinc alakulatára: Pichler Gábor gárdája mindhárom meccsét megnyerte, tizenegyszer mattolt (ennél többször a bajnokságban senki) és csupán egyszer kapitulált (csak a Nagykanizsa büszkélkedhet hasonló teljesítménnyel). A számok és a mutatók alapján tehát egyértelműen a bajnokaspiráns sikere várható, de egy ilyen felfokozott hangulatú ütközeten gyakorlatilag bármi megtörténhet.

A Mohács labdarúgócsapatának közel három órás utat kell megtennie Nagykanizsára, ahol egy kőkemény falat kellene átütni a három pont érdekében. A zalai klub veretlen még a kiírásban, ráadásul csak az MTK második számú csapatának fiatalja, Kovács Patrik talált be ellenük. Ezzel szemben a Mohács már kilenc kapott találatnál jár, igaz, ebből a Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő hatot szerzett. Azóta valamelyest Péter József összefoltozta a brigádot, de az ellenfél kapuja előtt sokkal élesebbnek kell lenni az előrelépés érdekében, hiszen az egy lőtt gólt elég szegényesnek mondható eredmény.

Nincs sok szabad hely a naptárban

A hétvégi fordulót követően Péter József kap még egy kis időt rendezni a sorokat, ugyanis a Mohács legközelebb majd csak 30-án lesz érdekelt a bajnokságban, méghozzá hazai terepen a Paks második számú csapata ellen.

Ezzel szemben a Szentlőrinc és a PTE-PEAC labdarúgócsapatának már a következő hétvégén is bizonyítania kell, ráadásul nincs hibázási lehetőség.

A MOL Magyar Kupa második fordulóját rendezik majd, ahol a PTE-PEAC idegenben, a Lovászhetény-Pécsvárad ellen, míg a Szentlőrinc a Csepel-Csep-Gól FC vendégeként vívhatja ki a továbbjutást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában