Boccia

2023.08.25. 14:20

Ezüstérmet szerzett Szabó Alexandra és Berkes Gergő párosa Lengyelországban

Móga Richárd

Forrás: Hungarian Para Boccia Federation / Magyar Para Boccia Szövetség

Nemrégiben még arról számolhattunk be portálunkon, hogy ragyogóan teljesítettek a pécsi parasportolók bocciában, a Multisport Európa-bajnokságon, de azóta már Lengyelországban is letette a névjegyét a magyar küldöttség, sőt, ragyogó ezüstérmet szerzett Szabó Alexandra és Berkes Gergő párosa.

A World Boccia Challenger versenyen a pécsi tehetségek Hong Kong, Kína, Törökország és Kína válogatottjai ellen léphettek pályára. A sportolókat Szappanos Zoltán edző és Berkes József asszisztens kísérte.

Poznanba 31 országból érkeztek sportolók. Érdekesség, hogy sokuknak ez volt az első Bisfed (Boccia Nemzetközi Sportszövetség által rendezett) nemzetközi megmérettetése.

A páros Törökországot (5:2), valamint Kínát is megverte (7:0), ezzel sikerült kivívni a távol-keleti szakemberek elismerését. Az utolsó felvonásban Hong Kong következett. A párharc küzdelmesen alakult, de végül a magyar kettős nagy csatában alulmaradt, így ezüstéremmel gazdagodott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában