Futsal

2023.09.05. 14:20

A PTE-PEAC maradt alul az újoncok csatáján

Elhasalt az újoncok csatáján a PTE-PEAC futsalcsapata az NB I.-es bajnokság negyedik körében, így a pécsi klub elszenvedte idénybéli harmadik vereségét is. Sok idő nincs a regenerálódásra, ugyanis pénteken már hazai terepen lehet javítani a Nyírbátor ellen.

Móga Richárd

Forrás: PTE-PEAC

Fotó: Bálint Kornélia

Pikánsnak ígérkezett a magyar élvonalbeli futsalbajnokság negyedik fordulójának zárómérkőzése, ugyanis a két újonc mérkőzött meg egymással Monoron, egy hatpontosnak mondható találkozón. A bajnoki fontosságát jól mutatta, hogy az első félidőben egyik együttes sem vállalt igazán kockázatot. A biztos védekezésre épített mindkét fél, majd villámgyors ellentámadással próbált veszélyt teremteni. Mindenesetre a szünetig érintetlen maradt mindkét kapu, így a kilátogató szurkolók nem láthattak gólt az első felvonásban.

A második játékrész is taktikusabban indult, de tíz perccel a vége előtt felpörögtek az események, ugyanis Jenei Krisztián Balázs révén betalált a házigazda. Az idő haladtával az egyenlítés érdekében jobban kinyílt Élő Tibor legénysége, az egalizálás viszont elmaradt. A kínálkozó területet azonban jól kihasználta a Maglód, így Talabér megszerezte csapata második találatát is. Másodpercekkel később a PEAC csapatkapitánya, Bartal Bence büntetőből szépített, ezzel izgalmas véghajrá következett, de az eredmény már nem változott a hátralévő időben.

Maglód–PTE-PEAC 2–1 (0–0)

Férfi Futsal NB I., negyedik forduló. Monor. Vezette: Czene-Joó (Juhász D., Tiringer). Mag-Log Maglódi TC: Bohony – Simon, Vékei, Petric, Sallai B. Cserék: Kovács D., Szabó G., Horváth R., Kalina, Érsek, Milavecz, Talabér, Papp R., Jenei. Vezetőedző: Somogyi Gábor Attila. PTE-PEAC: Molnár M. – Bálint G., Molnár Cs., Karamarkovic, Palvek. Cserék: Wilkesz, Pápai, Forró, Tóth M., Koller, Spánitz, Bartal, Vénosz. Vezetőedző: Élő Tibor.

Gólszerzők: Jenei (31.), Talabér (36.), illetve Bartal (37. – büntetőből).

Ez következik (09.08.): PTE-PEAC–Nyírbátori SC (19.00).

 

Otthon sikerülhet

A hőn áhított történelmi pécsi győzelem még várat magára, de hazai terepen az idei kiírásban jobban szerepel a baranyai alakulat, így joggal lehet bízni abban, hogy lassacskán sikerül megszerezni az első három pontot az élvonalbeli pontvadászatban. Igaz, a közelgő ellenfél igencsak jól kezdett, de a szurkolókkal együtt meglehet a siker.

– Sajnos olyan arcunkat mutattuk, ami ebben a bajnokságban még nem jött elő – nyilatkozta a lapunknak Tóth Attila Márk. – A számtalan kihagyott helyzet és a rossz döntések, amiket hoztunk, megpecsételték a sorsunkat. A kapuig még szépen eljutottunk, addig megvolt a játékunk, de a befejezéseknél rendre rossz megoldásokat választottunk. De ezek is mi vagyunk, és nincs idő búslakodni, mert pénteken itthon fogadjuk a Nyírbátort. Most a regeneráción van a hangsúly, fontos, hogy ezt a meccset elfelejtsük, és hazai pályán javítsunk.

A PTE-PEAC tehát pénteken 19 órától javíthat hazai környezetben a tabella harmadik helyén álló nyírbátori együttes ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában