Kosárlabda

2023.09.06. 20:00

Fűzy Ákosnak állítanak emléket (galéria)

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Holnap lesz a 10. évfordulója, hogy sokunk ledermedve nézte a híreket, amelyek a győri női kosárlabdacsapat súlyos balesetéről szóltak. A tragédia Kapuvár és Vitnyéd között történt, amelyben Tapodi Péter, az UNI Győr klubigazgatója, majd a kórházba szállítást követően Fűzy Ákos vezetőedző is életét veszítette. A gárda egy edzőmeccsre utazott Sopronba.

Ennek évfordulóján rendez a Rátgéber Nemzeti Kosárlabda Akadémia emléknapot, amely során a tömegek által szeretett tréner életére emlékeznek Iványi Dalma szavain keresztül.

Fűzy Ákos 1963. november 28-án született Pécsett. Játékosként a Pécsi Postás, a PVSK és a Kaposvári Táncsis SE csapatában is megfordult, edzői pályafutását férfi vonalon kezdte, dolgozott a PVSK és a PVSK-Pécsvárad csapatánál is. Ezt követően dolgozott női vonalon a PEAC-nál és a PVSK-ban, de az ifi válogatott szövetségi edzője is volt. Tizenhárom évig segítette Rátgéber Lászlót, majd két évig vezetőedzőként vezette sikerekre a klubot. Győrbe 2010 nyarán szerződött.

Az emléknap programja

14.45: megemlékezés a Rátgéber Akadémia előtt lévő kopjafánál.
15.00: Fűzy Ákos pályafutása szavakban és képekben, beszélgetés Iványi Dalmával, videóvetítés.
16.00: Fűzy Ákos emlékmérkőzés, NKA Pécs leány U18–Atomerőmű KSC Szekszárd leány U18.
18.15: koszorúzás Fűzy Ákos sírjánál a Pécsi Köztemetőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában