Jöhet a mulatság!

2023.09.08. 12:02

Jubileumi ünnepségtől lesz hangos a pécsi főtér

Móga Richárd

Fotó: Laufer László

Közös ünneplést tart a 10 éves PTE Sportiroda és a 100 éves PTE PEAC szeptember 9-én Pécsett, a Széchenyi téren. A jubileumi egyetemi sportnapon délelőtt a Fuss a rákgyógyításért program jegyében lehet jótékony célért futni, sétálni, vagy akár kutyát sétáltatni,  délután pedig a centenárium jegyében a sportágválasztó és egyéb szórakoztató sportprogramoké lesz a főszerep. Az izzasztó, tartalmas napot utcabál zárja majd.

– Emlékszem, egy korábban raktárhelyiségben kaptunk helyet, és onnan sikerült felépítenünk Magyarország egyik legjobb sportirodáját, melyre méltán lehetünk büszkék. Az országos egyetemi, valamint a nemzetközi eredményeink alapján tavaly - és ahogy a pontszámokat számolom - várhatóan idén is a Pécsi Tudományegyetem a legjobb a MEFOB összetett országos listáján – nyilatkozta az egyetem oldalának Hári József, az egység vezetője.

A sportiroda a PTE-hez kötődő sportolók támogatásán kívül a magyar és nemzetközi versenyeik teljes logisztikáját biztosítják, maguk is szerveznek sporteseményeket, illetve életre hívták a PEAC keretében működő olyan szakosztályokat is, mint amilyen a parasport, a sárkányhajó vagy a futsal.

A közelgő eseményen tehát senki nem fog unatkozni, ráadásul még egy különleges programelem is a nap része lesz.

– Ötven éve testvérvárosa Eszék Pécsnek. A PTE Nemzetközi Igazgatóság kérte fel a Sportirodát arra, hogy szervezzünk egy közös, sportos eseményt. Mivel a két város viszonylag közeli, egy futást koordinálunk, melynek keretében mindkét intézményből 50-50 futó teljesíti majd a 100 kilométeres távot. A rajt az eszéki Szentháromság térről indul majd, a befutó pedig Pécsen lesz, a sportolók a jubileumi Sportnap második felében érnek majd be a pécsi Széchenyi térre – vélekedett Hári.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában