Vízilabda

2023.09.21. 14:00

Pécsi szakembert kértek fel a pólóválogatott mellé

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Nincs nagyobb megtiszteltetés annál egy szakedző számára, ha sportága válogatott mellé hívják dolgozni. Ezt tapasztalhatta meg most Lukács Gergely, a PSN Zrt.–Pécsi Sportiskola vízilabda-szakosztályának szakmai igazgatója, akit arra kért fel Varga Zsolt szövetségi kapitány, hogy az elkövetkezendő három hónapban lássa el a másodedzői feladatokat a férfivízilabda-válogatottunk mellett.

A pécsi szakember feladata az lesz, hogy a hétközi összetartásokon segítse a kapitány feladatait, ugyanis az eredetileg erre a pozícióra kinevezett Nyéki Balázs a Ferencvárosnál vállalt vezetőedzői szerepe miatt nem tud ezeken részt venni. A választás azért is eshetett Lukácsra, mert az elmúlt öt évben több utánpótlás-válogatott mellett is dolgozott, így az előkészítő keretbe behívott pólósok jó részével már dolgozott együtt. Köztük van Tóth András, a PSN tehetsége is, aki már a PVSK-Mecsek Füszért Ob I.-es csapatában is bontogatja szárnyait.

A jó felkészülés most elengedhetetlen a válogatottnál, hiszen a nyári világbajnoki győzelmével kvalifikálta magát az olimpiára is, ahol talán még nagyobb kihívások várnak majd rá, mint idén. Az ötkarikás játékok mellett pedig  2024-ben Európa-bajnokságon és egy újabb vb-n is részt vesz majd a gárda.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában