Magyar Kupa

2023.09.18. 19:14

Saját osztályából kapott riválist a Kozármisleny és a Szentlőrinc is

Még talpon van a baranyai csapatok közül kettő is a Magyar Kupában. Az NB II.-es HR-Rent Kozármislenynek a bajnoki rivális Kazincbarcika ellen kell kivívnia helyét a következő körben, míg a Szentlőrinc az NB III.-as Kelen SC-t kapta.

Kvanduk Bence

Fotó: Laufer László

Baranyai körkép A HR-Rent Kozármisleny számára mondhatni kötelező volt kivívni a továbbjutást a Magyar Kupában, hiszen a baranyai együttesek közül az egyetlen volt, amely alacsonyabb osztályú ellenféllel szemben bizonyíthatott a 3. fordulóban. A harmadosztályú Debreceni EAC otthonában sikerült is nyernie, ugyanakkor Aczél Zoltán nem igazán volt elégedett a helyzetkihasználással.

A folytatásban a kék-fehérek nem lesz könnyebb dolga, hiszen az NB II.-es rivális Kazincbarcikával fognak találkozni a hétfői esti sorsolás alapján. A mérkőzést Kozármislenyben játsszák majd, ez biztosan Kirchneréket segíti majd a találkozón. A 10. helyezettel idén még nem találkoztak, de a Pécset le tudták nullázni a sárgák.

Az idén NB III.-as Szentlőrinc az épp ellene feljutó BVSC-Zuglót fogadta, s nyert a ráadásban, amire nagyon büszke volt Pichler Gábor. A szív diadalnak nevezte a sikert, s elmondta, nagyon boldog, hogy ilyen közegben dolgozhat. Persze a piros-feketéknek ezt követően sem lesz könnyebb dolguk, hiszen a 4. fordulóban a Kelen SC-t húzta nekik ellenfélül a korábbi magyar válogatott támadó, Rudolf Gergely, aki magasba emelhette a Debrecennel a trófeát. Az ellenfél az Észak-Nyugati csoportjában szerepel az NB III.-nak, nem is rosszul, hiszen 7 forduló után az ötödik. A kupából a Bonyhád-Majost búcsúztatta.

Mint ismert, a harmadosztályú PTE-PEAC a hétvégén a bajnoki rivális Kaposvárt fogadta, s már 20 perc után kétgólos hátrányban volt, amit nem tudott ledolgozni. Az NB II.-es PMFC-hez az élvonalból érkezett az Újpest, amely ellen felvállalt egy nyíltsisakos csatát, azonban így a lilák gyorsan vezetést szereztek, s nem okozott nekik gondot a toábbjutás kiharcolása. Még a korábbi körökben búcsúzott a Lovászhetény-Pécsvárad, a Siklós, az Ócsárd és a Bóly.

A 4. forduló párosítása: Budapest Honvéd (NB II.)–Paks, Szombathely (NB II.)–Zalaegerszeg (címvédő), Dunaföldvár (NB III.)–Nyíregyháza (NB II.), ESMTK (NB III.)–MTK Budapest, Tatabánya (NB III.)–Újpest, Gyirmót (NB II.)–Vasas (NB II.), Szeged (NB II.)–Kecskemét, Tiszakécske (NB II.)–Ajka (NB II.), Mezőörs KSE (megyei I.)–Kaposvár (NB III.), Unione FC (BLSZ I.)–Kisvárda, Kozármisleny (NB II.)–Kazincbarcika (NB II.), ETO FC (NB II.)–Debreceni VSC, Ferencváros– Puskás Akadémia, Szentlőrinc (NB III.)–Kelen SC (NB III.), Siófok (NB II.)–Diósgyőr, Veszprém (NB III.)–Budafok (NB II.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában