Labdarúgás

2023.10.22. 19:04

A pályán elmaradt a tűzijáték, az ultrák a kezükbe vették a dolgot a PMFC–Honvédon

A labdarúgó NB II 12. fordulójában a PMFC-nek és a Budapest Honvédnak is nagyon kellettek volna már a pontok, és ez meg is látszott a játékon. A kevés kialakított helyzetből egyik csapat sem volt képes betalálni, így pedig maradt az osztozkodás, amivel senki nem lehet elégedett.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Nem igyekezett Pécsen tartani a labdát a Budapest Honvéd, s erre már majdnem a negyedik percben ráfizetett, amikor a támadással fellép szélső védő Majnovics megkínálta Dúzst egy lövéssel. A 28. percben azonban már a kispestiek jártak nagyon közel a gólszerzéshez. Kerezsi fejelt közvetlen közelről kapura, amibe Helesfay beleért, majd a gólvonalról Pejovics mentett.

A folytatásban azonban nem jött a csapatoktól a pályán tűzijáték, így a szurkolók a saját kezükbe vették a dolgokat, s előbb a hazai, majd a vendég szektorból is elkezdtek rakétákat a levegőbe lőni az ultrák. A játékosoknak kellett kimenni rendet tenni, hogy ne szakadjon félbe a mérkőzés.

Az utolsó percekben aztán inkább Helesfaynak akadt dolga, de két bravúrral megőrizte a gól nélküli állást. A PMFC is ki tudott alakítani egy ajtó-ablak helyzetet, amibe Dúzs se érhetett volna bele, de Gera elrohant a labda felett. Így maradt a találat nélküli pontosztozkodás.

PÉCSI MFC–BUDAPEST HONVÉD 0–0
Labdarúgó NB II., 12. forduló. Pécs, PMFC Stadion, 2500 néző. Vezeti: Derdák Marcell (Kiss Balázs, Király Zsolt).
PMFC: Helesfay – Svedjuk, Rácz L., Pejovics, Majnovics (Hadaró, 83.) – Terbe, Krausz – Hudák (Gyurkits, 70.), Bachesz (Bukovics, 70.), Szabó M. (Tóth-Gábor, 89.) – Harsányi (Gera, 70.). Megbízott edző: Németh Zsolt
HONVÉD: Dúzs – Kálnoki-Kis, Szabó A., Pekár (Bocskay, 66.), Benczenleitner – Kovács N. (Krajcsovics, 86.), Adorján, Keresztes N. –  Lőrinczy (Kocsis D., 66.), Holman (Bobál G., 78.) – Kerezsi (Nyitrai, 86.). Vezetőedző: Pinezits Máté

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában