Ritmikus gimnasztika

2023.10.04. 14:20

Csaknem négyszázan térnek másfél hét múlva a busók földjére

Móga Richárd

Fotó: Für Henrik

Nehéz elhinni, de az idei évben alapításának már 30. évfordulóját ünnepli a Pécsi Ritmikus Gimnasztika Egyesület. 

A már tradicionális őszi Pécs kupát, a városi sportcsarnok felújítása miatt ezúttal Mohácson, a busók földjén rendezik meg. Október 14-15-én, szombaton és vasárnap 270 egyéni versenyző mellett további 16 együttes kéziszer csapat méri össze tudását, így összesen csaknem 400 sportoló népesíti majd be a mohácsi sportcsarnok küzdőterét. 

A megmérettetésre hét országból érkeznek, legmesszebbről Írországból. 

– Huszonharmadik alkalommal rendezzük meg hazánk legnagyobb vidéki ritmikus gimnasztika versenyét, melyen szombaton délelőtt a rendkívül látványos együttes kéziszer csapatokat láthatják a kilátogató nézők – nyilatkozta lapunknak Hesz Dominika, a Pécsi RGSE edzője. – A továbbiakban egyéni gyakorlatokat mutatnak be az indulók, a szer nélküli előadások mellett karikával, labdával, buzogánnyal és szalaggal is bizonyíthatnak a lányok. Vasárnap reggel 8 órától az egyesület legfiatalabb, kezdő csoportjai lépnek szőnyegre. Nagy örömünkre szeptembertől mintegy 40 kislány ismerkedik sportágunkkal, a legfiatalabb mindössze 4 éves. 

A Pécsi RGSE 44 egyéni versenyzője méri össze tudását a külföldiekkel, és a legjobb budapesti, kaposvári sportolókkal.  Ez a próbatétel a pécsi lányokról szól, akik nagyon szeretik hazai környezetben megmutatni tudásukat. Az őszi szezon ezután az éve legfontosabb versenyével, a magyar kupával folytatódik, melyen 33 pécsi sportoló indul, és az egyesület junior I. osztályú versenyzői számára jövő évi egyéni válogatott tagságra válogató versenynek számít.

A versenyre a belépés ingyenes.

Forrás: Pécsi RGSE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában