Labdarúgás

2023.10.14. 09:30

Ez nagyot fog szólni: erre a bajnokira várt mindenki

Az eddig legjobban várt fordulót rendezik meg az AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei I.-es bajnokságban ezen a hétvégén, ugyanis Pécsen igazi városi derbit tartanak, Villányban pedig a két veretlen bajnokaspiráns találkozik egymással. Mindeközben Komlón és Nagykozárban is kiszakadhat a gólzsák.

Móga Richárd

Forrás: Villány Torna Club 1916.

Október 14., szombat, 14.30 
Komló– Siklós 
Két hasonló erősséggel bíró labdarúgócsapat mérkőz­het meg egymással szombat délután Komlón, így gyakorlatilag lehetetlen megjósolni, hogy melyik együttes jön majd ki győztesen ebből a mérkőzésből. Az biztos, hogy Bíró Ferenc nyerő húzásaira nagy szükség lesz, de biztosan van néhány trükk Nagy Gábor tarsolyában is. Két olyan alakulatról van szó, amelynek a védelme elég gyengén muzsikál, így hatalmas meglepetés lenne, ha csupán egy találatot láthatna a Komlói Bányász Stadionban a kilátogató nézősereg. 

Október 14., szombat, 15.00 
PVSK– PTE PEAC II. 
Bármilyen sportágról is legyen szó, egy városi derbi mindig különlegesebb, mint egy másik bajnoki. A legtöbb játékos ismeri egymást és a környezetet is, így még inkább készek megmutatni, hogy mire is képesek. A szövetség ugyan még nem módosította a tabellát, de a PVSK egy korábbi büntetés miatt valójában pont nélkül szerepel sereghajtóként, míg a PTE PEAC második számú csapata látszólag célba vette a dobogót, így jelen pillanatban nagy különbség van a két pécsi brigád között, de egy ilyen pikáns ütközeten bármi megtörténhet. 

Október 15., vasárnap, 15.00 
Nagykozár– Bóly 
A forduló mérkőzése mellett kissé eltörpül a Bóly nagykozári vendégjátéka, de itt a napsütés mellett komoly esély van a gólesőre. A házigazda kapitulált a legtöbbször a Siklóssal együtt, ezzel szemben Horváth Dávid Csaba legénysége már tizenhétszer mattolt, így már az is nagy meglepetés lenne, ha egy pontot otthon tartana a Nagykozár. Mindenesetre a csapat legutóbb még Sütő Szabolcs irányításával nyert, tehát a játékosoknál már csak a tréner, Takács Lajos vágyhat jobban egy sikerre. Na meg a szurkolók, akik a kezdeti sikerek után ismét ünnepelnének. 

Villány– Lovászhetény-Pécsvárad 
Nagyon sokan megijedtek a szezont megelőzően, mikor biztossá vált, hogy csak nyolc csapat áll rajhoz az idei idényben. A kiírás hátrányait már rengetegszer firtattuk, de az előnyeit nem igazán. Nos, ez a közelgő találkozó reményeink szerint egy olyan magas színvonalú meccset hozhat, amelyre sokáig jó szívvel emlékezhetünk vissza. Még akkor is, ha ezenkívül még háromszor találkozik egymással a pontvadászat során a két alakulat. Két eddig veretlen klubról van szó, akik eddig kiemelkednek a 2023/24-es mezőnyből. A hátsó alakzat mindkét oldalon tökéletesen muzsikál, ráadásul általában a góllal sem maradnak adósak. Hatalmas taktikai csatára lehet készülni, de egy apró hiba vagy egy korai találat boríthat mindent, így akár még egy gólgazdag összecsapás is benne van a pakliban. 
Kósa Zoltán, a Villány vezetőedzője: – Nagyon jó sorozatban vagyunk, és rettentően motivált az egész csapat. Az osztály egyik legjobb együttese érkezik hozzánk, de mi nagyon vártuk ezt a mérkőzést. Biztosan állíthatom, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de mindent meg fogunk tenni a sikerért. 
Varga László, a Lovászhetény-Pécsvárad vezetőedzője: – A múlt heti mérkőzésünk egyetlen pozitívuma a három pont megszerzése volt. Na meg szerencsére nem lett újabb sérültünk. Takács Ákos Dominik, Reith Renátó és Kőnig Bálint játékára továbbra sem számíthatunk. A rangadóinkon eddig is jó teljesítményt nyújtottunk, remélem, hogy ez most is így lesz, és akkor Villányból is három ponttal térhetünk majd haza.

 

Megyei I. osztály
 

 1.Villány651020-516
 2.Lovászh.-Pécsv.651016-316
 3.Bóly740317-1312
 4.PTE PEAC II.732213-911
 5.Komló722315-198
 6.Siklós72149-217
 7.Nagykozár71159-214
 8.PVSK71064-123


 

Góllövőlista 
8 gólos: Wiesner Szabolcs (Villány TC). 
7 gólos: Gellén Dávid (Villány TC). 
6 gólos: Városi Viktor (Sport36 Komlói Bányász). 
5 gólos: Menyhei Gergely (Bólyi SE), Takács Ákos Dominik (Lovászhetény-Pécsvárad KFT). 
4 gólos: Dankó Bálint (PTE PEAC II.), Miltner Szabolcs (PTE PEAC II.), Nagy Zsombor (Bólyi SE). 
3 gólos: Babai Balázs (Nagykozár KSE), Horváth Dániel (Nagykozár KSE). 
2 gólos: Bognár Botond (Sport36 Komlói Bányász), Kardos Szabolcs (Sport36 Komlói Bányász), Kelemen Ferenc (Lovászhetény-Pécsvárad KFT), Pólics Áron (Siklós), Szentes Krisztián (Lovászhetény-Pécsvárad KF). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában