Labdarúgás

2023.10.11. 14:20

Öt bajnokin három piros lapot kapott, majd visszavonult

Móga Richárd

Fotó: Németh Ferenc

Ahogy azt már az elmúlt években, évtizedekben is megszokhattuk, a vármegyei labdarúgásban gyakorlatilag mindig történnek olyan dolgok, amelyekre felkapja az ember a fejét. A labdarúgócsapatok általában a pontokat próbálják gyűjteni, az ügyesebb spílerek a gólkirályi címre hajtanak, néhányan egy meccs utáni sörrel is megelégszenek, de vannak olyan játékosok, akik a lapgyűjtésben jeleskednek.

Végigböngésztük a legtöbb vármegyei bajnokságot, és nagy átlagban egy piros lapnál nem kapott többet a „legdurvábbnak” számító futballista sem. Nos, az AutóCity Volkswagen Baranya vármegyei II.-es bajnokságban szereplő Somberek egyik huszonegy esztendős labdarúgója, Zsifkovics Dejan viszi a pálmát. 

A PMFC utánpótláscsapatában is megforduló kiválóság az évek alatt letette a névjegyét a Mohács, illetve a Komló első számú együttesében is. Az MLSZ adatbankja szerint 253 mérkőzése van karrierje során, 65 gólt szerzett, 42 sárga, illetve 13 piros lapot kapott. 

Ami igazán figyelemfelkeltő volt, hogy a 2023/24-es idényben öt bajnokin lépett pályára, háromszor pedig előbb mehetett zuhanyozni. Megkerestük a játékost, aki elmondta, hogy minden kiállítást jogosnak tart, alapjáraton is hirtelen haragú embernek tartja magát, de azt is hozzátette, hogy a legtöbb játékvezető, akivel találkozott, véleménye szerint alkalmatlan a feladata elvégzésére.

Több eltiltásra már nem számíthat a jövőben, hiszen úgy döntött, hogy szögre akasztja a stoplist, de könnyen lehet, hogy a szezon végéig senki nem éri őt be ebben a versenyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában