Kosárlabda

2023.10.13. 12:15

„Szégyen, amit műveltek velünk!” – Jovan Gorec

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Hatalmasat küzdött az NKA Universitas Pécs női kosárlabdacsapata Törökországban, azonban a bravúr elmaradt, igaz, sajnos a játékvezetők is kulcsszerepet vállaltak ebben.

A találkozó végig kiegyenlített küzdelmet hozott, azonban a végjátékban a játékvezetők voltak a főszereplők: 1,08 volt vissza 70–73-nál, amikor fordított ítélettel Weninger Virágra fújt faultot a szlovák hölgy, majd azon melegében a cseh főbíró technikait adott Jovan Gorecnek. Bedobták a három büntetőt, így 73–73 állt a táblán. Ráadásul még a folytatásban is tetézték tevékenységüket a bírák: egy lejárt török támadóidő helyett a pályára belépő pécsi vezetőedzőnek ítéltek technikait, újabb büntető következett, és kiállítás Jovan Gorecnek, ezzel fél perccel a vége előtt 76–73-ra vezetett a házigazda. Iványi Dalma időkérése után Mate Tadic kígyózott be a gyűrű alá és szerzett két pontot. A mérkőzésből 14,7 másodperc volt vissza, amikor a törökök Williams-e elcsúszott, erre faultot fújtak, a két büntetőt pedig sikerült értékesíteni. Az utolsó baranyai dobás célt tévesztett, így sajnos nem jött össze a hosszabbítás kiharcolása.

Jovan Gorec, az NKA Universitas Pécs vezetőedzője: – Semmi értelme ilyen meccseket játszani, ami itt történt, az túlmutat a kosárlabdán, és ilyennek nem szabad megtörténnie. Büszke vagyok arra, ahogy a játékosaim küzdöttek, a Wallace sérülését is még túléltük, de az utolsó 90 másodpercben történtekkel már nem tudtunk mit kezdeni. Szégyen, amit műveltek velünk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában