Boccia

2023.10.18. 13:01

Világkupa győztes lett Szabó Alexandra: „nem riaszt a munka, a kihívás pedig inspirál”

Móga Richárd

Forrás: hparalimpia.hu

Hazánk válogatottja két arany- és egy bronzéremmel gazdagodott a közelmúltban megrendezett portugál boccia világkupán. Ráadásul a pécsi Szabó Alexandra is ragyogóan teljesített.

A BC4-es hölgyek között volt érdekelt a PTE-PEAC kiválósága, Szabó Alexandra, aki másodikként jutott tovább a csoportjából. Az egyenes kieséses szakaszban a magyar parasportoló előbb a német Anita Raguwarant, majd a görög Chrysi Morfi Metzout győzte le, és jutott a fináléba. Az aranyéremért folytatott mérkőzésen a riválisának számító portugál Carla Oliveira ellen vívott szoros mérkőzést, és a döntő játszmában nyerni tudott.

A baranyai sportoló az Európa-bajnoki ezüstérmes Hegedűs Lászlóval kiegészülve BC4 vegyes párosban is remekelt. Másodikként jutott tovább a magyar kettős, és a németeket, majd a horvátokat is sikerült legyűrni a döntőbe jutásért. A legvégső összecsapás izgalmas játékot hozott, végül a mieink 4:3 arányban győzelmet arattak.

Ugyan Nagy Viviennek, aki a BC2-es kategóriában volt érdekelt, nincs baranyai kötődése, de remeklése mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Első helyről jutott tovább csoportjából, majd a kieséses szakasz első fordulójában sikeresen megverte a portugál Christina Goncalvest. Az elődöntőben nem jött össze a bravúr, miután a koreai Soyeong Jeong ellen kikapott, azonban a bronzérmérkőzésen a szlovák Eliska Jankechovaval szemben kiélezett párharcban diadalmaskodott.

– Október 20-án ismét versenyre utazunk, méghozzá Görögországba, Heraklionba – osztotta meg gondolatait Szappanos Zoltán, a pécsi sportoló trénere.– A World Boccia Challenger verseny következik, ahol újabb értékes világranglista pontokat gyűjthetünk egyéniben. Nagyon nehéz lesz, de minket nem riaszt a munka, a kihívás pedig inspirál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában