Labdarúgás

2023.11.29. 14:20

Ezek a vármegyei labdarúgók képviselhetik Baranyát a nívós tornán

Móga Richárd

Fotó: Löffler Péter

Hétvégén rendezik meg a Területi Amatőr Válogatottak Országos Torna Közép- és Délnyugat-Magyarországi Regionális csoportjának mérkőzéseit Budapesten, a legendás gólkirályról elnevezett Deák Ferenc "Bamba" Sporttelepen.

A tornán Baranya vármegye, Somogy vármegye, Fejér vármegye, Tolna vármegye és Budapest Válogatottja mérkőzik majd meg egymással. Az elmúlt esztendőkben az öt válogatott közül Baranya volt a legsikeresebb, amely az elmúlt két alkalommal megnyerte a regionális csoportot, és az országos négyes döntőben 2019-ben a végső sikert is elérte. Tavaly sem állt messze a bravúrtól az együttes, akkor a második helyet sikerült elcsípni.

Mint arról már korábban beszámoltunk, az MLSZ Baranya Vármegyei Igazgatóság igazgatója, Bogyay Zoltán a Komló labdarúgócsapatának sokat látott trénerét, Nagy Gábort bízta meg a válogatott és a stáb kialakításával.

– Fontos szempont volt a válogatásnál a mentális adottság, olyan labdarúgókkal fogunk érkezni, akik éhesek a sikerre – nyilatkozta Nagy Gábor. – Az elmúlt évek bizakodásra adnak okot, mert jó szellemű, motivált csapat képviselte a vármegyénket, és nem utolsó sorban eredményes is. Az ott résztvevő stábtagok és játékosok pozitív élménnyel gazdagodtak. Célunk ezúttal a végső siker, álmunk, hogy jövőre ismét Baranya vármegye képviselje Magyarországot Európában.

A bő keret tagjai hétfőn már egyszer edzettek együtt a komlói stadionban, azonban a végleges utazó keretet a csütörtöki tréninget követően alakítja ki a szakmai stáb (Nagy Gábor, Tóth Máté, Kurucsai Kornél, Perlaki Zoltán).

A Baranya Vármegyei Válogatott bő keretének tagjai:
Kapusok: Andorkó Dániel (Szederkény), Dósa Tamás (Bóly), Matesz Kornél (Lovászhetény-Pécsvárad), Csutora György (PVSK), Szabó Barnabás (Villány).

Mezőnyjátékosok: Bozó László (Lovászhetény-Pécsvárad), Csernyánszky Olivér (Villány), Fiáth Péter (Lovászhetény-Pécsvárad), Horváth Dániel (Nagykozár), Ignácz Olivér (Siklós), Jenei Bálint (Lovászhetény-Pécsvárad), Kelemen Ferenc (Lovászhetény-Pécsvárad), Kungl Ádám (Lovászhetény-Pécsvárad), Lehota Bálint (Villány), Lezsák Lázár (Komló), Menyhei Gergely (Bóly), Nagy Zsombor (Bóly), Németh Adrián (Lovászhetény-Pécsvárad), Pólics Áron (Siklós), Rácz Ervin (Lovászhetény-Pécsvárad), Reith Renátó (Lovászhetény-Pécsvárad), Szentes Krisztián (Lovászhetény-Pécsvárad), Sziládi Roland (PVSK), Sztojka Alex (Villány), Szücs Bálint (Komló), Ulakity Márk (Villány), Várda Ákos (Villány), Wiesner Szabolcs (Villány), Zsebe Gábor (Bóly).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában