TCR World Tour

2023.11.18. 08:44

Már a világbajnoki trófeán Michelisz egyik keze

Kvanduk Bence

Forrás: M. N.

Rajt-cél győzelmet aratott a baranyai Michelisz Norbert a TCR World Tour záró hétvégéjének első futamán, s ezzel komoly előnyre tett szert a riválisokkal szemben. A korábban mögötte lévő Yann Ehrlacher a 6. pozícióban végzett, így már 20 pont vele szemben a magyar versenyző előnye, míg a dobogóra álló Rob Huff 18-ra van tőle. Az utolsó, fordított rajtrácsos versenyen vasárnap 3 óra 20 perctől még 30 pontot lehet szerezni, így biztosan köztük dől el a bajnoki cím sorsa.

Már a rajt is szerencsésen sikerült a versenyen Michelisznek, hiszen megtartotta az első helyét, míg mellőle Ehrlacher a kilencedik helyig szánkázott vissza. A francia ezt követően nagy felzárkózásba kezdett, s Urrutiát, Björköt és Mát is maga mögé utasította.

Eközben a Hyundai másik versenyzője, Mikel Azcona mindent megtett, hogy még egy kis előnyt szerezzen Michelisznek, hiszen folyamatosan támadta a harmadik helyért Huffot, ő viszont rutinosan visszaverte.

Végül Michelisz mögött Néstor Girolami, Huff, Azcona, Vervisch, Ehrlacher, Ma, Björk, Urrutia és John Filippi sorrendben futottak be a pilóták, így utóbbi várhatja az élről a második futamot.

A bajnokság állása 19 verseny után: 1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 428 pont, 2. Rob Huff (brit, Audi) 410 pont, 3. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) 408, 4. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 331 pont, 5. Néstor Girolami (argentin, Honda) 330.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában